Preskoči na glavni sadržaj

U kina stiže film Čuvaj me s leđa 2 sniman u Hrvatskoj

Nastavak akcijske komedije Čuvaj me s leđa iz 2017., koja nastaje u produkciji američkog Lionsgatea, stiže u hrvatska kina 17. lipnja. Film u kojem glavne uloge nose holivudske zvijezde Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson snimao se na raznim lokacijama u Hrvatskoj tijekom proljeća 2019. godine, uz pomoć servisnog producenta – MP filmska produkcija. 

Najveći dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Buju, Vodnjanu, Limskom kanalu, te otoku Biševo. Cjelokupno snimanje filma u Hrvatskoj trajalo je 49 dana. Hrvatske lokacije "glume" Italiju, mediteransko podneblje, ali i Hrvatsku jer se jedan dio radnje filma odvija u Hrvatskoj. Na produkciji filma radilo je 489 hrvatskih filmskih djelatnika te je bilo angažirano više od 621 domaćih statista. Servisni producent bio je Igor A. Nola iz kuće MP filmska produkcija. 

Glumci su snimali akcijske scene u samom centru Zagreba i to u Medulićevoj ulici nadomak Mimare pred očima oduševljenih učenika Prve ekonomske škole. Između ostalog, snimalo se i na krovu javne garaže iza hotela Panorama te na potezu Muzej Mimara – Ulica Izidora Kršnjavog do Savske ceste. Prije dolaska u Zagreb glumačka ekipa slobodno vrijeme je provodila istražujući ljepote Istre.

Film je snimljen u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. Radi se o jednom od najvećih projekata koji su dosad snimani u Hrvatskoj, kako produkcijski, tako i financijski.

Drugi dio akcijske komedije Čuvaj me s leđa nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su najbolje plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristi oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi spasio njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Kao i prvi nastavak, Čuvaj me s leđa 2 režirao je Patrick Hughes, scenarij potpisuju Tom O'Connor i Brandon Murphy, a glavnim glumcima pridružili su se Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper i Frank Grillo.

Film se u hrvatskim kinima može pogledati od 17. lipnja, a domaći distributer je Editus d.o.o. 

Naslovna fotografija: scene iz filma Čuvaj me s leđa 2

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.