Preskoči na glavni sadržaj

U Italiji završeno snimanje filma Illyricvm u režiji Simona Bogojevića Naratha

U utorak, 17. kolovoza, u okolici Tarvisia u Italiji završeno je snimanje igranog filma Illyricvm redatelja Simona Bogojevića Naratha, u produkciji zagrebačke Kinorame, slovenske kuće Forum Ljubljana, talijanske La Sarraz Pictures, kosovske Buka Production i bosanskohercegovačke kuće SCCA/Pro.Ba. 

Film se snimao na Bjelašnici u Bosni i Hercegovini, na Velebitu u Hrvatskoj te u pokrajini Furlanija – Julijska krajina u Italiji. Prvi naš film o Ilirima čiju režiju potpisuje Simon Bogojević Narath veliki je poduhvat u čije je snimanje bilo uključeno više od trideset glumaca i stotinu i pedeset filmskih radnika.

Scenarij filma potpisuju Simon Bogojević Narath i Saša Podgorelec, direktor fotografije je Aleksandar Kavić, scenograf Giorgio Barullo, kostimografkinja Zjena Glamočanin, majstorica maske Ana Bulajić Črček, montažer Damir Čučić, dizajner zvuka je Julij Zornik a producenti Ankica Jurić Tilić, Eva Rohrman, Alessandro Borrelli, Fatmir Spahiu, Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.

Glumački ansambl sastavljen je od glumaca iz Hrvatske, Kosova, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u zapaženim ulogama su Filip Križan, Labeat Bytyçi, Ylber Bardhi, Robert Prebil, Franjo Dijak, Adrian Pezdirc i Ana Takač

Film je koprodukcija pet zemalja, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar, Kosovski kinematografski centar, Ministarstvo kulture Italije, Friuli Venezia Giulia Film Comission, Viba Film, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

Naslovne fotografije: scene sa snimanja Illyricvma
(*autor svih fotografija je Jasenko Rasol, a iste su u visokoj rezoluciji dostupne na ovoj poveznici)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.