Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje filma Illyricvm redatelja Simona Bogojevića Naratha

U utorak, 6. srpnja je na Bjelašnici iznad Sarajeva započelo snimanje igranog filma Illyricvm redatelja Simona Bogojevića Naratha, u produkciji zagrebačke Kinorame, slovenske kuće Forum Ljubljana, talijanske La Sarraz Pictures, kosovske Buka Production i bosanskohercegovačke kuće SCCA/Pro.Ba.

Radnja filma Illyricvm smještena je u 37. godinu prije naše ere, a protagonist je mladi Liburn Volsus kojeg sa sobom povede rimska jedinica. Jednostavan zadatak koji jedinica ima, pratiti skupljanje poreza, pretvori se u iznenadni sukob s naizgled pokorenim ilirskim plemenima. Film će se najvećim dijelom snimati na Bjelašnici, a dio snimanja planiran je na Velebitu i u talijanskoj pokrajini Furlanija – Julijska krajina.

Scenarij filma potpisuju Simon Bogojević Narath i Saša Podgorelec, direktor fotografije je Aleksandar Kavić, scenograf Giorgio Barullo, kostimografkinja Zjena Glamočanin, majstorica maske Ana Bulajić Črček, montažer Damir Čučić, dizajner zvuka Julij Zornik, a producenti su Ankica Jurić Tilić, Eva Rohrman, Alessandro Borrelli, Fatmir Spahiu, Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.

Glumački ansambl sastavljen je od glumaca iz Hrvatske, Kosova, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u zapaženim ulogama su Filip Križan, Labeat Bitiqui, Ylber Bardhi, Robert Prebil, Franjo Dijak i Adrian Pezdirc.

Film je koprodukcija pet zemalja, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar, Kosovski kinematografski centar, Ministarstvo kulture Italije, Friuli Venezia Giulia Film Comission, Viba Film, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

Naslovna fotografija: Filip Križan (snimanje filma Illyricvm)
(*autorica fotografije je Zjena Glamočanin)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.