Preskoči na glavni sadržaj

U Hrvatskom zagorju traje snimanje filma Nosila je rubac črleni

Film Nosila je rubac črleni scenaristice Sandre Antolić i redatelja Gorana Dukića već se tri tjedna snima na obroncima Zagorja. Završetak snimanja planiran je početkom kolovoza, kada film kreće u postprodukcijsku fazu. 

U glavnoj ulozi našla se Nataša Dorčić kao kuma Anka, mlada Tesa Litvan u ulozi Ančice i svinja Beba. Uz njih, ostalu glumačku postavu čine Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin i mnogi drugi. Film Nosila je rubac črleni režira Goran Dukić, scenarij je napisala Sandra Antolić, a direktor fotografije je Branko Linta.

"Snimanje ovog filma je bilo dugo iščekivano i početkom ožujka su s velikim veseljem krenule pripreme koje su obustavljene nakon svega 3 tjedna zbog lockdowna. Prilična frustracija zbog novonastale situacije koju nitko nije mogao predvidjeti, a i zbog neizvjesnosti oko nastavka rada i u kojim okolnostima, brzo je prestala jer smo se dobro organizirali za ovaj, novi način rada", rekla je producentica filma Nina Petrović te dodala:

"Veliku pomoć dobili smo od HAVC-a koji je vrlo brzo donio odluku o dodatnom sufinanciranju projekata koji su ušli u proizvodnju, a koji su se suočili s dodatnim troškovima zbog propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dezinficijensi, maske, dodatni broj kombija kako bi osigurali socijalnu distancu, a time i sigurno snimanje te maksimalna zaštita zdravlja filmske ekipe od potencijalne zaraze, našli su se kao velika stavka u budžetu koja nije bila planirana, pa je ova pomoć bila dobrodošla. Većina filma snima se na otvorenom, što je dodatna pomoć kod prilagođavanja filmske ekipe na novi način rada i eliminacije straha od potencijalne zaraze u zatvorenim prostorima. Atmosfera u ekipi je odlična, svi se vrlo odgovorno drže mjera svjesni da nam nastavak proizvodnje, ali prije svega vlastito zdravlje ovisi o odgovornom ponašanju nas samih."

Završetak snimanja planiran je početkom kolovoza, kada film kreće u postprodukcijsku fazu. Za realizaciju filma zadužena je produkcijska kuća ŠVENK iz Zagreba. 

Film Nosila je rubac črleni se proizvodi kao koprodukcija sa Sjevernom Makedonijom. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te Hrvatske radiotelevizije.

Naslovne fotografije: snimanje filma Nosila je rubac črleni
(*autor fotografija: Mario Topić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.