Preskoči na glavni sadržaj

Tri nagrade za film F20 u Grčkoj

Dugometražni igrani film F20 nagrađen je s tri nagrade na netom završenom 4. Anatomy: Crime & Horor International Film Festivalu koji se od 29. listopada do 1. studenoga održao virtualno u Ateni. 

Film je nagrađen Nagradom za najbolji kriminalistički film, redatelj Arsen Anton Ostojić nagradom za Najboljeg redatelja kriminalsitičkog filma, te je film osvojio i Nagradu publike.

U dugometražnoj konkurenciji ovog žanrovskog festivala sudjelovalo je 17 filmova, dok su u svim programima sudjelovala ukupno 72 filma iz 29 zemalja. Ocjenjivački sud činili su redatelj Apostolis Iliopoulos, koji je bio i predsjednik žirija, redatelj George Konstantopoulos, redateljica Chryssa Koutrakou, glumica Kalliopi Eleni Vlastou, spisateljica i predavačica Rania Orfanakou, redatelj Konstantinos Gourgiotis te glumica-scenaristica Genny Gemma.

Dugometražni igrani film F20 do sada je osvojio 20 nagrada, najvećim dijelom u inozemstvu, i to na 20 filmskih festivala.

Film je nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića, u režiji Arsena A. Ostojića, te u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a, u suradnji s kućama GripFilm, Interfilm, Cinecro i Embrio Productions. Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz poznate hrvatske glumce Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić.

Više informacija dostupno je na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: scena iz filma F20

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.