Preskoči na glavni sadržaj

Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji 

U natjecateljskim programima 35. međunarodnog festivala Anima koji se od 5. do 14. veljače održava u Bruxellesu prikazat će se kratkometražni animirani film Stakleni čovjek Daniela Šuljića, Slatki snovi Dinka Kumanovića i manjinska hrvatska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lundgren. 

Film Stakleni čovjek nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film Život s Hermanom H. Rottom, nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. 

Kratkometražni animirani film Slatki snovi, nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu. 

U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 katkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika. Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala na programu su i novi dugometražni animirani filmovi; između ostalih Anomalisa u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona te Miss Hokusaï japanskog redatelja Keiichija Hare. Uz Japan, fokus je i na animaciji Velike Britanije, a svi ostali detalji vezani uz festival dostupni su na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.