Preskoči na glavni sadržaj

TLF NEXT 2023: Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma Viktorija na radionici Torino Film Laba

Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma Viktorija, koji nastaje u režiji Luke Galešića, prema scenariju Anite Čeko, u produkciji Lane Barić i Inje Korać, jedan je od 20 projekta u ranoj fazi razvoja koji će sudjelovati na radionici Torino Film Laba (TLF NEXT – Feature Film).

Igrani film Viktorija priča je o povučenoj 40-godišnjoj djevici Viktoriji koja živi u stanu u Splitu s dominantnom i narcisoidnom majkom Fabijankom. Kada Fabijanka doživi moždani udar, Viktorija, uz pomoć vremešnog udovca Lucijana, donosi odluku života i smješta majku u dom za nemoćne. Progonjena osjećajem krivnje, ali i uzbuđenjem zbog novonastale slobode, kreće u naglu konzumaciju života. Tinejdžersko i nezrelo ponašanje odrasle žene koja žudi za slobodom potka su za niz tragikomičnih situacija.

Scenarij potpisuje Anita Čeko, a film će režirati Luka Galešić. Projekt se razvija pod okriljem kuće Cobra Chicks Zagreb, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj scenarija, razvoj projekta). Producentice su Lana Barić i Inja Korać

Projekt je dosad sudjelovao i na Belgrade March Debut Workshop radionici, u sklopu Martovskog festivala te na radionici Zagreb Film Festivala, Moj prvi scenarij. Scenarij je nagrađen i na natječaju udruge Ars Septima, a razvijan je i pod mentorstvom Razvana Radulescua u organizaciji udruge Metonijima iz Splita

Radionica TLF Next – Feature Film odvija se online, u dvije sesije (od 24. do 28. travnja te od 16. do 20. svibnja). Na radionici sudjeluje 20 projekata u ranoj fazi razvoja koje će predstaviti tim sastavljen od scenarista/ica i redatelja/ica, uz producente/ice. Sudionici su podijeljeni u pet grupa, u sklopu kojih rade na svojim treatmentima, uz pomoć međunarodno priznatih mentora i savjetnika. 

Popis svih odabranih projekata koji će sudjelovati na radionici nalazi se na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.