Preskoči na glavni sadržaj

Ti mene nosiš najbolji film LET'S CEE Film Festivala; posebna nagrada žirija za Život s Hermanom H. Rottom 

Na netom završenom festivalu srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE održanom u Beču nagrada za najbolji film otišla je debitantskom dugometražnom ostvarenju Ti mene nosiš Ivone Juke, a posebno priznanje žirija u konkurenciji kratkometražnog filma dodijeljeno je manjinskoj koprodukciji Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lundgren. 

Film Ti mene nosiš govori o tri protagonistice koje se bore za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike. Režiju i scenarij filma potpisuje Ivona Juka, a producentica je Anita Juka. U filmu igraju Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota i brojni drugi. Za kameru je zadužen Mario Oljača, za montažu Vladimir Gojun, za glazbu Teho Teardo, scenografiju potpisuje Ivan Ivan, a kostimografiju Ivana Zozoli Vargović.

Nagrađivani kratkometražni animirani film Život s Hermanom H. Rottom nastao je u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. Režiju i animaciju potpisuje Chintis Lungren, scenarij Draško Ivezić i Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren

U glavnim i popratnim programima festivala prikazano je niz dugometražnih i kratkometražnih hrvatskih filmova, a prikazano je njih ukupno 118 svih rodova i dužina. Nagrada za životno djelo dodijeljena je novosadskom redatelju Želimiru Žilniku

Više informacija o nagrađenima potražite na službenoj festivalskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.