Preskoči na glavni sadržaj

Teleport Zovko Predraga Ličine osvojio Majdanpek

Kratkometražna ZF komedija Predraga Ličine Teleport Zovko na multimedijalnom festivalu Sound & Visions u Majdanpeku (Srbija) osvojila je Zlatnu damper gumu - glavnu nagradu festivala za najbolji film, 1000 eura i nagradu publike.

Teleport Zovko kratkometražna je znanstveno-fantastična komedija smještena u pedesetak godina udaljenu budućnost, kada teleportacija postaje uobičajeno prijevozno sredstvo u bogatim zemljama. Nažalost, u Hrvatskoj još nema teleportacijskih postaja pa se ljudi služe postajama u susjednim zemljama kako bi otputovali na daleka odredišta. Film prati nevolje jedne obitelji koja se odluči iskoristiti usluge teleport-tvrtke iz naslova.

Scenarij i režiju potpisuje Predrag Ličina, glavne uloge u filmu odigrali su Linda Begonja, Krešimir Mikić, Bojan Navojec, Dado Ćosić, Ana Stunić i Rene Rehek, a direktor fotografije je Mario Sablić. Montažer Tomislav Pavlic na 22. Danima hrvatskog filma osvojio je nagradu za najbolju montažu. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić (Kinorama).

4. izdanje multimedijalnog festivala Sound and Visions održavalo se od 28. do 30. lipnja u Majdanpeku (Srbija). Više informacija o festivalu potražite na njegovoj službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.