Preskoči na glavni sadržaj

Svećenikova djeca na Festivalu naroda i vjera u Italiji

Film Svećenikova djeca redatelja Vinka Brešana uvršten je u program 9. Međunarodnog filmskog festivala naroda i vjera (Popoli e Religioni Film Festival) koji će se održati od 18. do 25. studenog u talijanskom gradu Terni. Predsjednik festivala je nadbiskup u miru Vicenzo Paglia i ujedno predsjednik Papinskog vijeća za obitelj (Pontificio Consiglio per la famiglia), dok je počasni predsjednik festivala poljski redatelj Krzysztof Zanussi.

Povodom poziva Festivala naroda i vjera redatelj Vinko Brešan je izjavio: Osobito mi je drago što su Svećenikova djeca napokon prepoznata kao kršćanski film. Vjerujem da će ovaj poziv promijeniti odnos određenih crkvenih krugova u Hrvatskoj prema Svećenikovoj djeci.

Film Svećenikova djeca najgledaniji je hrvatski film u 21. stoljeću, a uvršten je i u konkurenciju Festivala u Karlovy Varyma, gdje je zauzeo drugo mjesto po glasovima publike te je pozvan na čitav niz međunarodnih festivala (Raindance-London, Palm Springs, Cottbus, Tblisi, Festroia...) od kojih je prvi poziv došao od Filmskog festivala naroda i vjera. Više o samom festivalu potražite na službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.