Preskoči na glavni sadržaj

Studio Misfit Village sklopio suradnju s litvanskim izdavačem Nordcurrent Labs za videoigru Go Home Annie

U četvrtak 19. listopada 2023. na festivalu horor igara The Indie Horror Showcase službeno je objavljena suradnja hrvatske tvrtke za razvoj računalnih igara Misfit Village i litvanskog izdavača računalnih igara Nordcurrent Labs, popraćena novim trailerom za njihovu igru Go Home Annie.

Tim Misfit Village, smješteni u inkubator PISMO, Novska, već nekoliko godina rade na igri Go Home Annie za koju su 2021. godine dobili HAVC-ovu potporu za proizvodnju videoigre. "To nam je omogućilo izradu demo verzije igre s kojom smo kroz milijune pregleda Let's Playera na YouTubeu privukli pažnju publike i izdavača. Annie je posebno popularna u Japanu, gdje je prepoznat i dobro prihvaćen otkačeni, nesvakidašnji stil horora koji se može pronaći u igri," otkriva ekipa iz Misfit Villagea. 

Nordcurrent Labs izdavačka je podružnica giganta razvoja mobilnih igara Nordcurrent kroz koju financiraju i marketinški podržavaju indie projekte za PC i konzole.

Go Home Annie igra je horor tematike smještena na Žumberačkom gorju gdje igrač u ulozi protagonistice Annie radi u tajnom postrojenju za testiranje replika paranormalnih događaja. Izlazak igre najavljen je za 2024. godinu na osobnim računalima i konzolama.

Na Go Home Annie radi domaći tim predvođen Mladenom Bošnjakom kao kreativnim direktorom. Matija Videković i Stefan Vedrina programiraju, Mateja Olujić radi 3D modele i okruženja, Lovro Golac piše priču i dijaloge, a Petar Agejev radi zvučnu sliku igre. Za programiranje demo verzije igre zaslužan je Franjo Badurina-Rumešić.

"Ova međunarodna suradnja s Nordcurrent Labs nam omogućuje da se u potpunosti posvetimo projektu, daje nam bolju vidljivost kroz plaćeni marketing, lakše izdavanje na konzolama te na kraju bolji i ambiciozniji proizvod," poručuju iz Misfit Villagea. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.