Preskoči na glavni sadržaj

Stručnjaci za dokumentarnu animaciju u Puli 

U Puli se od 17. do 20. srpnja održava edukativni program Anidox Adriatic, namijenjen profesionalcima koji se bave područjem hibridnog animacijskog i dokumentarnog stvaralaštva.

Gosti i predavači su Morten Thorning, osnivač i direktor The Animation Workshopa, dugogodišnje ugledne škole za animirani film iz Danske koja je već drugu godinu partner u realizaciji ovog programa; zatim Tim Leborgne, direktor profesionalnog treninga i umjetničke rezidencije pri The Animation Workshopu; Denis Chapon, francuski redatelj animiranih filmova i pokretač više međunarodnih treninga za animirani film te Krešimir Zubčić, urednik i kupac s Hrvatske radiotelevizije. Tu su i Anja Kofmel i Siniša Juričić, redateljica i producent animirano-dokumentarnog filma u razvoju Chris the Swiss, koji je dobio potporu Eurimagesa na posljednjem zasjedanju, u lipnju u Sarajevu. Ovaj film nastaje u koprodukciji Švicarske, Hrvatske i Njemačke, s Nukleus filmom kao hrvatskim producentom, a bit će jedan od case-studyja na kojem će se raditi u sklopu pulskog Anidoxa.

Prijave za sudjelovanje su zaključene, no organizatori pozivaju zainteresirane medije za praćenje, snimanje i uzimanje intervjua od prisutnih europskih stručnjaka za ovo specifično područje suvremenog filma.

Anidox Adriatic organizira producentska kuća Adriatic Animation. Odvija se pod pokroviteljstvom programa MEDIA, a u okviru programa The Animation Workshop iz Danske koji podržavaju Danski filmski institut, CPH:DOX i DOK Leipzig. Radionica u Puli održava se uz potporu Zagreb filma i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Program se održava u Društvenom centru Rojc u Puli. Kontakte organizatora i detaljni opis programa možete pronaći u priloženom dokumentu.

Naslovne ilustracije: Anidox Adriatic; Chris the Swiss

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.