Preskoči na glavni sadržaj

Stakleni čovjek najbolji film Jugoistočne Europe 12. Balkanime

Animirani film Stakleni čovjek Daniela Šuljića proglašen je najboljim filmom Jugoistočne Europe na 12. izdanju Europskog festivala animiranog filma Balkanima, koji se od 6. do 10. listopada održao u Beogradu.

Žiri je dodijelio nagradu Staklenom čovjeku za "bolno aktualnu temu i šarmantan kontrast između moderne teme i arhaičkog crtačkog rukopisa". Režiju i scenarij filma potpisuje Daniel Šuljić, a produkciju potpisuje Kreativni sindikat u koprodukciji sa Zagreb filmom.

Animirani film Wiener Blut autorskog dvojca Zlatka Boureka i Pavla Štaltera dobio je specijalnu nagradu za upečatljiv autorski izraz koji "uznemirujućim vizijama oživljenim raskošnim grafizmom" ilustrira "najmračnije stranice ljudske povijesti". Scenarij filma potpisuje Zlatko Bourek, animaciju Pavao Štalter, a film je nastao u produkciji Zagreb filma i koprodukciji slovenske kuće Restart Ljubljana.

Na festivalu Balkanima prikazani su i Vučje igre Jelene Oroz, Glad Petre Zlonoge te manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren. Glavnu je festivalsku nagradu dobio film Koda irskog autora Allana Hollyja, a više informacija o nagrađenim filmovima potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.