Preskoči na glavni sadržaj

Spektakularno otvaranje Koka i duhova - u prva četiri dana film pogledalo 6 884 gledatelja

Dugometražni igrani film Koko i duhovi proteklog vikenda ostvario je najbolji kino rezultat i trenutno se nalazi na prvom mjestu aktualne domaće box-office liste. Na taj način Koko i duhovi postao je prvi domaći film nakon nekoliko godina koji je ostvario ovakav uspjeh – u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je sveukupno 6.884 gledatelja što je bolje od box-office rezultata bilo kojeg domaćeg filma unatrag 5 godina.

Film Koko i duhovi s prikazivanjem je počeo istovremeno u svim velikim gradovima u Hrvatskoj (Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Puli, Dubrovniku...), a uskoro će ga se moći pogledati i u kinima diljem Hrvatske. Posebnu zainteresiranost pokazuju osnovne škole u obliku organiziranih školskih posjeta kinima što filmu daje dodatnu podršku u smislu kino rezultata.

Film je snimljen prema istoimenom književnom klasiku autora Ivana Kušana koji se u našim osnovnim školama nalazi pod obaveznom lektirom. Režirao ga je Daniel Kušan, a glavne uloge su ostvarili Antonio Parač, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i mnogi drugi. Film je ove godine premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli gdje ga je publika proglasila najboljim filmom festivala.

Koko i duhovi priča je o dječaku Koku koji seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih 'starih'. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji. Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu ove napete detektivske priče.

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama; u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT).

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.