Preskoči na glavni sadržaj

Snovozemlju Veljka i Milivoja Popovića tri nagrade na 9. CEE Animation Forumu

Dugometražni animirani film Snovozemlje (Dreamworld) u režiji Veljka i Milivoja Popovića koji se trenutno nalazi u predprodukciji, s ovogodišnjeg CEE Animation Foruma vraća se s čak tri priznanja: CARTOON MOVIE i CEE Animation WORKSHOP nagradom te posebnim priznanjem žirija u kategoriji dugometražnog animiranog filma. 

Veljko Popović i Milivoj Popović potpisuju režiju, a Veljko Popović zajedno s Pedrom Riverom razvija i scenarij. Za vizuale filma zadužen je kanadski umjetnik Dave Cooper, poznat po animiranom serijalu Pig Goat Banana Cricket, koji se emitirao na Nickelodeonu. Film se razvija pod okriljem produkcijske kuće Prime Render, a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Osim navedenog projekta, na Forumu je u novoj kategoriji Rising Stars, namijenjenoj projektima kratkometražnih studentskih filmova sudjelovala i Kristina Penava s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s filmom u razvoju The Perfect Gift

CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata. Riječ je o događanju čija je svrha umrežavanje, širenje i osnaživanje međunarodne suradnje i tržišta. Ove godine Forum je održan u online okruženju od 26. travnja do 6. svibnja, a predstavljeno je 40 projekata u pet kategorija. 

Više detalja o nagrađenim projektima kao i samom Forumu možete pronaći na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: vizual projekta Snovozemlje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.