Preskoči na glavni sadržaj

Snjeguljica Lane Barić na festivalima u Hrvatskoj, Italiji i Indoneziji

Film Snjeguljica osvojio je nagradu Srebrni Hugo na neto završenom Kein Film Festivalu u Vukovaru, na Motovun Film Festivalu proglašen je najboljim domaćim kratkometražnim filmom. Redateljski prvijenac scenaristice i glumice Lane Barić u srpnju se prikazao na festivalu u Italiji, a u rujnu će se prikazati na Baliju. 

Prvo izdanje Klein Film Festivala zatvoreno je u nedjelju, 31. srpnja, proglašenjem dobitnika nagrade "Hugo", u dvorištu Dvorca Elc u Vukovaru. Drugu nagradu festivala, odnosno Srebrnog Huga, osvojila je Lana Barić za svoj film Snjeguljica

Na trodnevnom festivalu, koji je namijenjen kratkom metru, prikazano je više od 40 filmova, od kojih su 15 bili u konkurenciji. Festival predstavlja hommage Hugu Kleinu, kazališnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u Vukovaru. 

Redateljski prvijenac scenaristice i glumice Lane Barić slavio je nedavno i na Motovun Film Festivalu, na kojem mu je dodijeljena nagrada Corto Montonese za najbolji hrvatski kratkometražni film. 

Osim na domaćim festivalima, film je ovih dana imala prilike gledati i publika u Italiji, na Video festivalu San Giò Verona, koji se u povijesnom središtu tog talijanskog grada odvijao od 23. do 27. srpnja. 

U rujnu, Snjeguljica "putuje" na indonezijski otok Bali, na festival kratkometražnog filma Minikino. Osim toga, na festivalu u službenom programu prikazuje se i hrvatsko-slovenski film Četvrtak Borisa T. Matića

Film Snjeguljica je svoju svjetsku premijeru imao početkom godine u natjecateljskom programu 33. izdanja Filmskog festivala u Trstu, a otad je prikazan, osim već spomenutih, i na festivalima u Njemačkoj (Filmfest Dresden), Bugarskoj (In the Palace), Austriji (Crossing Europe), Francuskoj (SEE a Paris) i Urugvaju (Montevideo).

Snjeguljica govori o Željki koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost. Uloge u filmu ostvarili su Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi.

Film nastaje u produkciji Zagreb Filma, producent je Vinko Brešan, a izvršna producentica Julia Martinović

Naslovne fotografije: scene iz filma Snjeguljica 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.