Preskoči na glavni sadržaj

Snjeguljica Lane Barić na festivalima diljem svijeta

Kratkometražni igrani film redateljice i scenaristice Lane Barić prikazat će se na 28. izdanju belgijskog Festivala kratkometražnog filma u Leuvenu, u sklopu glavne natjecateljske sekcije. Osim toga, Snjeguljica će se početkom prosinca predstaviti i publici na festivalu u Boliviji, a zatim i na festivalu u Meksiku. 

Snjeguljica Lane Barić u Leuvenu natječe se za nagradu najboljeg europskog filma koju dodjeljuje stručni žiri, kao i za nagradu publike (European Competition). Projekcije filma na rasporedu su 6. i 9. prosinca. 

Festival kratkometražnog filma u Leuvenu održava se od 2. do 10. prosinca. Riječ je o jednom od najvećih belgijskih natjecateljskih festivala koji nagrađenim naslovima pruža direktnu kvalifikaciju za najvažnije svjetske filmske nagrade - Oscar, BAFTA i Europske filmske nagrade. Godišnje se na festivalu prikaže preko 200 kratkometražnih naslova koji se natječu za sveukupno devet nagrada. 

Osim u Belgiji, Snjeguljica će se početkom prosinca prikazati u Boliviji, na festivalu u gradu Santa Cruz de la Sierra – Sierra International Film Weekend (2. do 4. prosinca), a zatim putuje i u Meksiko, na festival u gradu Oaxaca – Oaxaca FilmFest. 

Redateljski prvijenac glumice i scenaristice Lane Barić posljednjih mjeseci obišao je niz festivala diljem Europe i svijeta: KineNova (Sjeverna Makedonija), Kolumbija (Cine a la Calle - FICICA), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Eastern Neighbours Film Festival (Nizozemska), Međunarodni filmski festival na Mallorci Evolution (Španjolska) i Festival nezavisne kinematografije Bahia (Brazil). Podsjetimo, Snjeguljica se, između ostalog, prikazivala i u konkurenciji festivala Aesthetica u Yorku (Velika Britanija), Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu te Međunarodnog festival kratkometražnog filma u Uppsali, a na festivalu Golden Boll u Turskoj osvojila je nagradu za najbolji kratkometražni film.  

Snjeguljica govori o Željki koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost. Uloge u filmu ostvarili su Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi.

Film nastaje u produkciji Zagreb Filma, producent je Vinko Brešan, a izvršna producentica Julia Martinović

Naslovna fotografija: scena iz filma Snjeguljica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.