Preskoči na glavni sadržaj

Snjeguljica i Eeva na ShortFestu u Palm Springsu

Igrani film Snjeguljica Lane Barić i animirani Eeva Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova predstavit će se publici na najvažnijem sjevernoameričkom festivalu kratkometražnog filma ShortFest koji se odvija u Palm Springsu (Kalifornija), od 20. do 26. lipnja. 

Film Snjeguljica uvršten je u konkurenciju igranog filma 29. Međunarodnog festivala ShortFest u Palm Springsu. 

Nagrađivani redateljski prvijenac glumice i scenaristice Lane Barić obišao je više od 40 festivala diljem Europe i svijeta, poput Festivala u Trstu, In the Palace u Sofiji, Motovun Film Festival i Zagreb Film Festivala, Eastern Neighbours Film Festivala u Hagu, Aesthetica u Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Uppsali, Golden Boll u Adani, KineNova u Skopju i mnogim drugima. 

Uloge u filmu ostvarili su Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi. Film nastaje u produkciji Zagreb Filma, producent je Vinko Brešan, a izvršna producentica Julia Martinović

Osim Snjeguljice, u Palm Springsu publici će se predstaviti i animirani film Eeva autorskog dvojca Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova, koji je nastao u estonsko-hrvatskoj koprodukciji. Film je nedavno prikazan na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Go Short u nizozemskom Nijmegenu, a bio je i djelom službene selekcije i festivala u Annecyju, u Tallinnu (Black Nights) i Berlinale Shortsa. Eevi će prikazivanje na ShortFestu u Palm Springsu biti sjevernoamerička premijera. 

Film je producirao Draško Ivezić (Jadranska animacija / Adriatic Animation). Estonski koproducent je Kelav Tamm iz studija Eesti Joonisfilm.

Cijelu selekciju ShortFesta možete pronaći na ovoj poveznici.

ShortFest je najveća smotra kratkometražnog filma u Sjevernoj Americi. Na festival se prijavilo 6000 filmova iz 129 zemalja, a selektirano je 299 kratkometražnih naslova. Pobjednici će biti proglašeni 25. lipnja, a među nagradama su i njih pet koji omogućuju filmovima da se kvalificiraju za nominaciju za nagradu Oscar. Više o festivalu možete pronaći na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.