Preskoči na glavni sadržaj

Slatka Simona Igora Mirkovića u kinima od 8. veljače

Dugometražni igrani film, triler Slatka Simona redatelja i scenarista Igora Mirkovića uvodi gledatelje dublje u priču koja se vrti oko seksa, laži i virutalnog svijeta. U filmu glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi 8. veljače 2024.

U trileru Slatka Simona, glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom. 

"Kad me ljudi pitaju kakav mi je taj novi film, ja ne znam što bih rekao nego – potpuno različit od bilo čega što sam radio, a možda i bilo čega što ste na našem jeziku gledali", kaže Mirković, dodajući da film nosi neku posebnu energiju.

Naime, u svim glavnim ulogama su glumci kojima su to prve velike filmske uloge, od Tome Medvešeka, preko sarajevske glumice s francuskom adresom Maje Jurić, austrijske glumice Tine Keserović, sve do poznatog kazališnog glumca Jerka Marčića.

Svoju prvu ulogu ostvarila je i glazbenica Dunja Ercegović, koja ujedno i pjeva pjesme iz filma. Njih je, pak skladao, kreativni dvojac banda Porto Morto – Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji prvi put potpisuju filmsku glazbu. Ni redatelj Mirković nije ostao bez "debitantskog doprinosa" – prvi put u životu napisao je stihove za pjesme koje se mogu čuti u filmu.  

Nakon što je novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je dokumentarce Orbanići Unplugged, Novo, novo vrijeme i Sretno dijete. Kao redatelj dugometražnog igranog filma debitirao je s romantičnom dramom Noćni brodovi. Publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije Crno-bijeli svijet. Igor je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. Slatka Simona njegov je drugi dugometražni igrani film. 

Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

Uz glavne glumce Maju Jurić, Tinu Keserović, Tomu Medvešeka i Jerka Maričića, u filmu glume Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin i drugi.

Slatku Simonu u kinima diljem zemlje možete pogledati od četvrtka, 8. veljače, a uz svečanu premijeru u Zagrebu, 6. veljače, filmska ekipa gostovat će i na premijerama u sljedećim gradovima:

Slatka Simona nastala je u produkciji Interfilma, a film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT).  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.