Preskoči na glavni sadržaj

Noćni brodovi

view in english
  • HR, SI, RS
  • 2012.
  • 101'
  • DCP
  • boja
  • melodrama
  • debitantski dugometražni

Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć. I život će odjednom postati drugačiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, baciti mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenuti u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina...

Režija
Igor Mirković
Scenarij
Igor Mirković, Elvis Bošnjak
Kamera
Silvestar Kolbas
Montaža
Ivana Fumić
Scenografija
Željka Burić
Kostimografija
Tatjana Strugar
Glazba
Tamara Obrovac
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar
Uloge
Radko Polič, Ana Karić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Bogdan Diklić
Producentice
Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop
Koproducenti
Ida Weiss, Biljana Prvanović, Srđan Dragojević
Produkcija
Studio dim
Koprodukcija
Bela Film (SI), Delirium Film (RS), Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radiotelevizija Slovenije (RTV SLO)
Potpora
Eurimages, MEDIA

Igor Mirković (1965.) je TV novinar i redatelj koji živi u Zagrebu. Od 1998. godine režira dokumentarne filmove. Dva njegova dokumentarna filma doživjela su značajan uspjeh: Novo, novo vrijeme / Tko želi biti predsjednik? (2001., u suradnji s Rajkom Grlićem) i Sretno dijete (2003.), glazbeni dokumentarni film o punk-rock pokretu u komunističkoj Jugoslaviji. Krupni otpad (2008.) njegov je prvi kratki igrani film. U posljednjih petnaest godina uređivao je brojne TV emisije, radio je u novinama i na radiju. Direktor je Motovun Film Festivala. Noćni brodovi su njegov debitantski igrani film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.