Preskoči na glavni sadržaj

Skrivena strana medalja na redovnom programu kina Europa

Dugometražni dokumentarni film o najtrofejnijem hrvatskom sportašu, Mihovilu Španji, nakon prikazivanja u Dubrovniku i Splitu, 12. lipnja dolazi na program zagrebačkog kina Europa.

Film prikazuje jednu vrlo osobnu sudbinu i priču odrastanja i sazrijevanja na način da se svaki gledatelj može identificirati i doživjeti je kao svoju. Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera Deana Kontića, u filmu svoje stavove iznose i prof.dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja čiji je život, slično Mihovilovom, obilježila dječja paraliza te Ana Sršen, višestruka svjetska i europska prvakinja i prva vrhunska sportašica s invaliditetom.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, a snimatelj i montažer je Mišo Sorić. Glazbu u filmu potpisuje američki kompozitor Zack Hemsey, koji je među ostalim napisao note za niz trailera holivudskih filmova te za jedan od trailera TV-serije Igra prijestolja (Game of Thrones), a hrvatski kompozitor Žarko Dragojević napisao je dodatnu originalnu glazbu.

Film je nastao u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o. i sufinaciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Raspored projekcija u kinu Europa potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.