Preskoči na glavni sadržaj

Sinoć održana hrvatska premijera Djece jeseni

U ponedjeljak 2. prosinca u CineStaru Branimir centar u Zagrebu održana je svečana hrvatska premijera filma Djeca jeseni Gorana Rukavine u kojem glavne uloge tumače Judita Franković i Leon Lučev. U redovnu kinodistribuciju film kreće od četvrtka, 5. prosinca. 

Film Djeca jeseni redatelja i scenarista Gorana Rukavine sinoć je imao svoju hrvatsku premijeru u zagrebačkom kinu CineStar Branimir centar. Riječ je o ljubavnoj drami s elementima trilera u kojoj glavne uloge tumače Leon Lučev i Judita Franković.

Marko (Lučev) je danas samohrani otac 10-godišnje djevojčice kojem je supruga prije tri godine misteriozno nestala u planinarskoj ekspediciji. Lidija (Franković) je obiteljska prijateljica koja polagano postaje dio svakodnevice njega i kćeri. Budući da je forenzičar sve se više nalazi pred dvojbom – tražiti odgovore na ženinu sudbinu ili prihvatiti novi život?

Svjetska premijera filma održana je prije mjesec dana na 27. Međunarodnom filmskom festivalu u Braunschweigu u posebnom programu Croatia goes Europe kojim je festival obilježio pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a u fazi postprodukcije bio je prikazan i na lanjskom Centeast Marketu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.


Ivana Roščić u Djeci jeseni

Uz Franković i Lučeva u sporednim ulogama nastupaju Ivana Roščić i Ana Marija Mandić. Direktor fotografije na filmu bio je Darko Drinovac, montažer Vjeran Pavlinić, scenograf Ivo Hušnjak, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Davor Devčić, a dizajner zvuka Mladen Pervan. Producent je Zoran Munivrana, a koproducent Josip Popovac. Film je nastao u produkciji kuće Corvus film u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a distributer je Blitz film i video.

Od četvrtka 5. prosinca Djeca jeseni dolaze na redovni repertoar domaćih kina. Fotografije iz filma u visokoj rezoluciji možete preuzeti na ovoj poveznici, a kako je bilo na sinoćnjoj premijeri možete pogledati ovdje.

Naslovna fotografija: Judita Franković u Djeci jeseni
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.