Preskoči na glavni sadržaj

SEE CINEMA NETWORK - poziv za sufinanciranje razvoja dugometražnih igranih koprodukcija

U tijeku su prijave na fond SEE Cinema Network (Filmske mreže Jugoistočne Europe) za program sufinanciranja razvoja dugometražnih igranih koprodukcija između zemalja članica Mreže (Albanije, Bugarske, Cipra, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske i Srbije).

SEE CINEMA NETWORK (South Eastern Europe CINEMA NETWORK) je organizacija koja djeluje već 12 godina. Osnovana je 2000. godine na grčkom otoku Hydra, na zajedničkom sastanku filmskih institucija iz 11 zemalja Jugoistočne Europe.

Tom je prilikom Grčki filmski centar preuzeo na sebe ulogu koordinatora Mreže, obvezavši se pružiti administrativnu i kadrovsku podršku radu, te pokriti operativne troškove. Mreža se financira kroz godišnje članarine zemalja članica, a njome upravlja Glavna skupština nacionalnih predstavnika, izvršni odbor koji čine tri člana, i glavni tajnik.

Glavna skupština održava godišnje dva sastanka: u lipnju u jednoj od zemalja članica i u studenome u Solunu gdje je i sjedište mreže. Cilj Mreže je razviti suradnju između filmskih profesionalaca iz zemalja članica. U tu svrhu Mreža pruža financijsku podršku na sljedećim poljima:

a)    razvoj međunarodnih filmskih koprodukcija (dugometražni igrani film)
b)    produkcija kratkometražnih filmova (sufinanciranje proizvodnje)


Filmska mreža Jugoistočne Europe također organizira događanja kojima je cilj promidžba filmova iz zemalja članica, poput organizacije tjedana nacionalnih kinematografija jedne od zemalja članica u drugim zemljama. Mreža također nastoji razviti suradnju sa sličnim regionalnim filmskim mrežama, kao i sa susjednim zemljama na južnom Mediteranu.

Uvjete i pravila prijave na program sufinanciranja razvoja međunarodnih filmskih koprodukcija (dugometražni igrani film) možete pročitati u dodatku.

Prijave se šalju na adresu: Hrvatski audiovizualni centar, Nova Ves 18 s naznakom: Za nacionalnog predstavnika u SEE Cinema Network. Krajnji rok prijave je 12. listopada 2012.

Za sve ostale informacije slobodno se obratite Maji Nikolić na adresu maja.nikolic.razvoj@havc.hr.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.