Preskoči na glavni sadržaj

Sedamdeset i dva dana, Moj put, Na putu i Neke druge priče na međunarodnom festivalu u Goteborgu

U petak, 28. siječnja 2011. počinje 34. međunarodni filmski festival u Göteborgu u sklopu kojeg će biti prikazana četiri hrvatska filma.

Na 34. međunarodnom filmskom festivalu u Göteborgu u sklopu kojeg će biti prikazani dugometražni igrani film Sedamdeset i dva dana (2010.) Danila Šerbedžije, kratkometražni animirani film Moj put (2010.) Veljka Popovića i Svjetlana Junakovića te dvije hrvatske manjinske koprodukcije, dugometražni igrani film Na putu (2010.) Jasmile Žbanić i omnibus grupe autorica Neke druge priče (2010.).

Sedamdeset i dva dana bit će prikazan u službenom dijelu programa, u selekciji međunarodnih debitanata (Debitanti). Sudionici te kategorije natječu se za nagradu koja nosi ime slavnog Ingmara Bergmana, ali automatski sudjeluju i u natjecanju za nagradu publike. Moj put sudjeluje u sklopu popratnog programa Maksimalno animirani, selekciji najboljih animiranih filmova iz prošle godine. Na putu sudjeluje u sklopu programa Festivalski favoriti u kojem se prikazuju filmovi koji su u prošloj godini bili rado gledani na međunarodnim filmskim festivalima, a omnibus Neke druge priče bit će prikazan u programu Pet kontinenata, posvećen zanimljivim prošlogodišnjim ostvarenjima iz svih dijelova svijeta.

Filmski festival u Göteborgu najveći je međunarodni filmski festival u Švedskoj, ujedno najveći i u Skandinaviji. Ove godine na festivalu sudjeluju 442 filma iz 76 zemalja. Festival godišnje posjeti preko 200.000 posjetitelja, što ga stavlja u red najvećih svjetskih festivala.

Festival traje do 7. veljače 2011.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.