Preskoči na glavni sadržaj

Samo nebo nam je granica: besplatna scenaristička radionica za odrasle (54+)

U Knjižnici grada Zagreba "August Cesarec" (Šubićeva 40/2), od 5. do 9. prosinca 2022. održat će se scenaristička majstorska radionica Bacača Sjenki koja se provodi u okviru programa "Samo nebo nam je granica".  

Na radionici se skreće pozornost na scenarij kao jednom od najvažnijih dijelova filma te na velik trud, predanost, preciznost, strast i sve ono što stoji iza scenarističkog posla. Kroz vrlo praktičan rad i vježbe polaznici će učiti kako nastaje scenarij, raspravljati na konkretnim primjerima o karakteristikama dobrog i lošeg scenarija, prolaziti kroz niz  dramskih vježbi koje  pomažu u kreativnom radu i naravno gledati filmove povezane s temom.

Osnova za razvoj scenarija tijekom radionice bit će priče polaznika koje treba ispričati na filmskom platnu. U tome ih vodi Veno Mušinović, glumac, dramaturg, scenarist, filmski autor i dramski pisac. Na kraju petodnvene radionce polaznici će napisati svoj prvi scenarij za kratki igrani film. Radionice su za polaznike besplatne te im je osiguran ručak. 

Prijave na radionicu putem online prijavnog obrasca na OVOJ poveznici.

Podršku provedbi radionica osigurali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar. 

"Samo nebo nam je granica" je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih starijih od 54 godine kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba s 20-godišnjim stvaralačkim, producentskim i umjetničkim stažem, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedijske umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnice/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.