Preskoči na glavni sadržaj

Sama Borne Zidarića na festivalima diljem svijeta

Kratkometražni igrani film redatelja i scenarista Borne Zidarića, Sama, trenutno se prikazuje na festivalu studentskog filma u SAD-u, a slijede mu i projekcije na festivalima u Njemačkoj i Srbiji. 

Sama je priča o studentici Lani (Lana Meniga) koja moli oca da je dođe posjetiti, nakon što joj netko provali u stan. Otac (Zvonimir Jurić) to neprestano odgađa, a njeni strahovi polako postaju neizdrživi. 

Film je svjetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivala, a otad je prikazan na 24 domaćih i međunarodnih festivala, od kojih su posljednji u SAD-u (Student World Impact Film Festival), Srbiji (Fine Line Film Festival u Beogradu) i u Njemačkoj (Međunarodni festival Bosnia Looks Around u Bottropu). Cijeli popis festivala možete pronaći na ovoj poveznici

Film Sama se prikazivao i na Međunarodnom filmskom festivalu Braća Manaki u Bitoli (Sjeverna Makedonija), Filmskom festivalu KO:SH u Korçi (Albanija), Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (Srbija), Međunarodnom filmskom festivalu u Fort Smithu (SAD), Dalmatia Film Festivalu, Međunarodnom festivalu studentskog filma u Tbilisiju (Gruzija), Danima hrvatskog filma i drugima. Film se ovjenčao nagradom u Sjevernoj Makedoniji (Festival kratkometražnog filma Filmay u Kumanovi), a direktor fotografije Matej Subotić nagrađen je na European Cinematography Awards (ECA) za najbolju kameru u studentskom filmu. 

Film je montirala Dora Slakoper, za oblikovanje zvuka zadužen je bio Filip Zadro, za kostimografiju Mirela Mitak, za scenografiju Barbara Radelja, a glazbu je skladao Borna Maksan. Uloge u filmu nose Lana Meniga, Zvonimir Jurić, Milivoj Beader, Ranko Zidarić i Paško Vukasović. Film je producirao Aleksandar Arsovski.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.