Preskoči na glavni sadržaj

Sam Samcat na 40. Međunarodnom filmskom festivalu u Kairu

Dugometražni igrani film redatelja Bobe Jelčića prikazat će se na 40. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Kairu koji traje od 20. do 29. studenog. 

Dugometražni igrani film Bobe Jelčića, koji je svjetsku premijeru imao u kolovozu na Sarajevu Film Festivalu, a hrvatsku u studenom na Zagreb Film Festivalu, uvršten je u program prestižnog Međunarodnog filmskog festivalu u Kairu, a prikazuje se u nenatjecateljskoj sekciji Međunarodna panorama (International Panorama).

Sam Samcat je nastao u produkciji kuće Spiritus movens iz Hrvatske (producentica je Zdenka Gold), te uz koproducente De Productie iz Nizozemske, Dokument iz Bosne i Hercegovine, Dart film iz Srbije i Adriatic Western iz Crne Gore. Osim što je film režirao, Bobo Jelčić potpisuje i scenarij. Pomoćnik redatelja je Radivoje Andrić, direktor fotografije Erol Zubčević, montažer Vlado Gojun, dizajner zvuka Ranko Pauković. Za scenografiju je zaslužna Željka Burić, za kostimografiju Katarina Zaninović, a majstorica maske je Tina Jesenković.

U filmu glume Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Dražen Čuček i brojni drugi.

Međunarodni filmski festival u Kairu je jedan od 15 festivala A kategorije prema popisu Međunarodne federacije udruženja filmskih producenata (International Federation of Film Producers Associations). Osnovan je 1976. godine i prvi je međunarodni filmski festival održan u arapskome svijetu. Ovogodišnje 40. izdanje po prvi puta donosi industrijski program (Cairo Industry Days) koji traje od 25. do 29. studenog. Festival ove godine otvara film Green Book redatelja i koscenarista Petera Farrellyja, s Viggom Mortensenom i Mahershalom Alijem u glavnim ulogama. Više o programu festivala i sve ostale detalje možete saznati na njegovoj službenoj stranici

Naslovna fotografija: scene iz filma Sam Samcat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.