Preskoči na glavni sadržaj

Održana svjetska premijera filma Sam samcat Bobe Jelčića

U subotu, 11. kolovoza, na dan otvaranja Natjecateljskog programa dugometražnog igranog filma 24. Sarajevo Film Festivala, održana je svjetska premijera filma u režiji Bobe Jelčića, Sam Samcat. Projekcija je, pred prepunim gledalištem i uz prisustvo filmske ekipe predvođene redateljem i glavnim glumcima, održana u Narodnom pozorištu u večernjim satima. 

'Jako sam zadovoljan prijemom filma. Sinergija svih uključenih u ovaj projekt manifestirala se dobrom suradnjom i rezultatom koji upravo sada doživljava svoju javnu provjeru, a u bližoj budućnosti od mene možete očekivati novi film na kojem smo već počeli raditi.' izjavio je redatelj Bobo Jelčić

Producentica filma Zdenka Gold jednako je zadovoljna i dodaje kako je Bobo napravio vrlo lijep art house film koji govori o iznimno važnoj temi roditeljstva i za koji vjeruje da će pronaći i svoju kino publiku. 'Film smo razvijali na Industry programima SFF-a, pa je nekako logičan nastavak da film i premijerno bude prikazan u Sarajevu. Skupljanje novaca je na ovom projektu bio najveći produkcijski izazov, i savladali smo ga s osmjehom, rekla bih. Okupili smo koproducente iz regije i Nizozemske, sve redom provjerene partnere s kojima smo već surađivali, i nakon što su oni uspjeli osigurati sredstva od svoji filmskih fondova, ostatak je bio pjesma. Nakon sarajevske premijere očekujemo daljnju plovidbu filma festivalskim vodama, a oko domaće distribucije smo upravo u pregovorima i dogovorima.' zaključila je Gold

Bobo Jelčić ujedno je i scenarist filma, a pomoćnik redatelja je Radivoje Andrić. Direktor fotografije je Erol Zubčević, montažer Vlado Gojun, dizajner zvuka Ranko Pauković, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Katarina Zaninović, a majstorica maske Tina Jesenković. Film je nastao u produkciji Spiritus movensa iz Zagreba, te uz koproducente De Productie iz Amsterdama, Dokument Sarajevo, Dart film Beograd i Adriatic Western iz Crne Gore.

Film prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, nakon razvoda braka. Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo, a otac želi da majka i on dobiju jednaku količinu vremena koje će provoditi s djetetom. Uz već spomenutog Rakana Rushaidata uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Lea Breyer i brojni drugi.

Film Sam samcat nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Nizozemskog filmskog fonda, Fonda za kinematografiju Sarajevo, Filmskog centra Srbije i Filmskog centra Crne Gore. 

Naslovne fotografije: ekipa filma Sam samcat ispred Narodnog pozorišta; Bobo Jelčić; scena iz filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.