Preskoči na glavni sadržaj

Sabrina Herak Smoković sudjeluje u programu usavršavanja 'Digitalna distribucija' u organizaciji Erich Pommer Instituta

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno najavljuje da se producentica Sabrina Herak Smoković (Sabmarine), kao jedina predstavnica iz Hrvatske, našla na popisu 18 sudionika programa usavršavanja "Digitalna distribucija" u organizaciji Erich Pommer Instituta.

"Digitalna distribucija" je program usavršavanja koji pomaže u navigaciji alternativnim modelima distribucije. Radionica pruža aktualni pregled tržišta, uključujući današnje ključne igrače, kao i praktične savjete i alate za unovčavanje sadržaja te dosezanje šire publike. Međunarodni stručnjaci iz industrije, najnoviji primjeri i studije slučaja sklapanja novih poslova, kao i novi načini izgradnje uspješne distribucijske strategije pomažu sudionicima da poduzmu sljedeći korak.

U sklopu programa usavršavanja sudjelovali su, između ostalih, vrhunski stručnjaci u industriji Nuno Bernardo (beActive Entertainment, Portugal), Wendy Bernfeld (Rights Stuff, Nizozemska), dr. Ralph Oliver Graef (GRAEF Rechtsanwälte, Njemačka), Tine Klint (LevelK, Danska), Dean Nielsen (Gruvi, Danska) i Avalon Lyndon (MUBI Releases, UK). Ekskluzivni uvid u različite studije slučaja, uključujući Zločini budućnosti Davida Cronenberga, Vozi moj auto Ryusukea Hamaguchija i Poslije sunca Charlotte Wells, bili su zajamčeni.

Sabrina Herak Smoković je filmska i kazališna producentica. Završila je preddiplomski studij Filmske i kazališne produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega je nastavila diplomski studij Produkcije audiovizualnih i multimedijalnih projekata na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirala u rujnu 2020. godine. Radila je na brojnim kratkim i dugim filmovima. Osim rada u filmskoj industriji, aktivna je i u kazališnom svijetu gdje aktivno producira nezavisne predstave, kao i filmske festivale. Njezin rad u filmskoj i kazališnoj industriji uglavnom obuhvaća poslove na poziciji producentice, kreativne producentice i production managera. Od 2017. godine aktivna je i u reklamnoj industriji, gdje surađuje s brojnim hrvatskim produkcijama. Od 2020. godine producentica je u vlastitoj produkcijskoj i distribucijskoj kući Sabmarine.

Sabrina Herak Smoković o programu usavršavanja:

"Trodnevna radionica Digitalne distribucije u organizaciji Erich Pommer Instituta bila je neočekivano korisno i ispunjujuće iskustvo. Informacije, znanje i vještine koje su nam stručnjaci predavači prenijeli neprocjenjivi su, a raznolika i dobro razrađena predavanja potaknula su me na razmišljanje i inspirirala za kvalitetniji razvoj budućih i bolje pozicioniranje postojećih projekata. Danas, kada se tradicionalni modeli distribucije rapidno mijenjaju, radionica Digitalnog marketinga je poput obaveznog štiva, ne samo zbog stručnih predavača, već i zbog zanimljivih profila odabranih polaznika iz raznih dijelova Europe s kojima u samo nekoliko dana stvoriš zajednicu prijatelja koja će zasigurno prijeći u zajednicu kvalitetnih suradnika na budućim projektima."  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.