Preskoči na glavni sadržaj

Recikliranje u konkurenciji 9. Mediteranskog festivala kratkog filma u Tangieru

Kratki igrani film Recikliranje redatelja Branka Ištvančića, nastao u produkciji Propeler filma, uvršten je u selekciju 9. Mediteranskog festivala kratkog filma u Tangieru (Maroko), koji će se održati od 3. do 8. listopada 2011. godine.

Film je uvršten u natjecateljski program te će se će se natjecati za jednu od vrijednih nagrada festivala: za najbolji film festivala, najbolju režiju i najbolji scenarij te posebnu nagradu žirija. Početkom kolovoza film je sudjelovao na festivalu Kratkofil PLUS u Banja Luci, a 21. kolovoza bit će prikazan u Opuzenu u okviru programa Europske kratke kritike. 

Recikliranje  tematizira ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj sakuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.

Kao dio omnibusa Zagrebačke priče, film je snimljen na jeziku romske nacionalne manjine u Hrvatskoj uz pomoć Kasuma Cane. U filmu glume: Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen, Erol Neziri, Vinko Kraljević, Atif Abazov, Ismet Shabani, Semir Hasić Sammy i Romi naturščici.

Trailer
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.