Preskoči na glavni sadržaj

Recikliranje Branka Ištvančića u konkurenciji festivala u Montpellieru

Kratkometražni igrani film Recikliranje redatelja Branka Ištvančića uvršten je u program 32. međunarodnog festivala mediteranskog filma Cinemed u Montpellieru, jednog od najpoznatijih francuskih filmskih festivala.

Film je nastao prošle godine kao dio omnibusa Zagrebačke priče, te je još jedan u nizu kratkih filmova iz tog omnibusa koji su bili uvršteni u konkurencije velikih međunarodnih festivala ili na njima bili nagrađivani. Tako je kratkometražni film Zvonimira Jurića Žuti mjesec ove godine prikazan u konkurenciji Berlinalea, a osvojio je Srce Sarajeva za najbolji kratkometražni film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Film Gorana Odvorčića Ciao Mama prikazan je u konkurenciji prošlogodišnjeg Cannesa.


Recikliranje govori o romskoj obitelji s ruba velegrada, koja u rano jutro odlazi na gradsko odlagalište otpada skupljati robu. Tamo pronađu gotovo novo odijelo i kravatu te odjenu najstarijeg sina Safeta kako bi se mogao uputit na prvi radni dan u najsuvremeniji pogon za recikliranje. Redatelj Ištvančić ističe kako je motivom recikliranja želio pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu.

Festival u Montpellieru odžat će se od 22. do 30. listopada 2010.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.