Preskoči na glavni sadržaj

Raspisan Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata TV djela u 2015. godini 

Hrvatski audiovizualni centar danas je raspisao Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. 

Cilj ovog javnog poziva je potaknuti razvoj izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela, osobito dramskih i dokumentarnih te onih namijenjenih djeci i mladima.

Pod pojedinačnim i serijskim televizijskim djelima podrazumijevaju se:

- televizijska dramska djela čije trajanje nije kraće od 50 minuta kada se radi o pojedinačnom djelu ili nije kraće od 50’ po nastavku kad se radi o serijskom djelu i koja su namijenjena prvenstveno televizijskom prikazivanju,

- kreativni televizijski formati namijenjeni djeci i mladima čije ukupno trajanje nije kraće od 25 minuta bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu i koji su namijenjeni prvenstveno televizijskom prikazivanju,

- dokumentarna televizijska serijska djela čije trajanje po nastavku nije kraće od 25 minuta,

- animirana televizijska djela čije ukupno trajanje nije kraće od 24 minute, bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu.

Za svaku od navedenih vrsta televizijskih djela zainteresirani mogu podnijeti prijavu u dvije podkategorije: razvoj scenarija i razvoj projekata.

Rok za prijavu je otvoren do 22. siječnja 2016. godine. Cjelovit tekst Javnog poziva te detaljne smjernice za prijavu u obje potkategorije kao i za korištenje sustava online prijava možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.