Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – veljača 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u veljači i početkom ožujka 2023. godine.

Tijekom veljače 2023. i početkom ožujka 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar. 

 FEST FILM LAB: Radionica snimanja s elementima VFX-a i CGI-a s Michalom Lukom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. - 24. ožujka 2023.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica namijenjena snimateljima, redateljima,  filmskim studentima i svima onima koji se žele usmjeriti ka profesionalnoj snimateljskoj karijeri. Voditelj radionice je Michal Luka, direktor fotografije koji iza sebe ima suradnju s Netflixom, redateljem Abhayjem Choprom i Klaudiuszom Chrostowskijem. Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više  

 Filmske radionice za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. veljače 2023., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Radionice u organizaciji Bacača sjenki imaju za cilj medijsko, filmsko, informatičko i informacijsko opismenjavanje polaznika kroz suvremen, interaktivan, majeutički i zabavan metodološki provjeren način rada.
Djeca od 8 do 12 godina mogu sudjelovati u Početnoj filmskoj radionici ili u Naprednoj filmskoj radionici, a za one koje zanima montaža postoji i Majstorska filmska radionica montaže s Ivom Gavrilović. Cijene radionica su između 110 i 130 eura.
Saznaj više  

 Filmska naSTAVa
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. - 24. veljače 2023., kino Tuškanac; 22. i 23. veljače 2023., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr  
Filmska je naSTAVa jedini filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je za sve polaznike potpuno besplatan. Održava se svake godine u najmanje dvama ciklusima: tijekom zimskih i proljetnih učeničkih praznika. Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa, učenici imaju priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika. Nakon projekcije svakoga od tih filmova, slijede njihova analiza i interpretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskoga jezika. Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici. Prijaviti se možete OVDJE.
Saznaj više 

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. i 3. svibnja 2023., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 5. veljače 2023. 
Kontakt: Romane Pangrazzi - forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2023.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 17. lipnja 2023., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 6. veljače 2023.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalcima, sudjeluju u radionicama, te se natječu za nagrade. 
Saznaj više  

 Kundura DocLab Project  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 14. svibnja 2023., Turska
Rok za prijavu: 13. veljače 2023. 
Kundura DocLab Project međunarodni je projekt za razvoj dokumentarnih filmova, a cilj je osnažiti kreativni istraživački proces autora. Ova platforma povezuje kazališnu i filmsku praksu u istraživački proces. Projekt, koji traje tjedan dana, otvoren je za sve autore koji  se bave dokumentarnim filmom ili kazalištem, a od kandidata se traži da ciljaju na poboljšanje svojih kritičkih i analitičkih praksi u vlastitom umjetničkom radu.
Saznaj više 

 PUENTES 2023 – Koprodukcijska radionica Europa / Latinska Amerika  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. radionica: lipanj 2023., Italija; 2. radionica: studeni 2023., Urugvaj
Rok za prijavu: 15. veljače 2023.
Kontakt: puentes@eave.org
Program obuke za producente namijenjen razvoju koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Sudionici u sklopu dviju radionica rade na razvoju scenarija i financijskim, koprodukcijskim i marketinškim strategijama pod vodstvom vrhunskih stručnjaka te imaju priliku upoznati ključne predstavnike filmske industrije u Europi i Latinskoj Americi.
Saznaj više   

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 19. lipnja 2023., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 17. veljače 2023. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.commanon.euler@sheffdocfest.com 
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Meeting Point – Vilnius 2023: Coming Soon / Industry Screenings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. ožujka 2022., Vilnius
Rok za prijavu: 17. veljače 2023.
Kontakt: industry@kinopavasaris.lt
Meeting Point – Vilnius industrijski je program koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Vilniusu „Kino Pavasaris“, a namijenjen je otkrivanju i poticanju razvoja europskih filmova i talenata. Događanje okuplja više od 250 filmskih proofesionalaca i sastoji se od nekoliko programa. Sekcija Coming Soon namijenjena je pitchingu 20 debitantskih filmova (prvi i drugi filmovi) u kasnoj fazi razvoja i postprodukciji. Prijaviti se mogu dugometražni igrani, dokumentarni i animirani projekti koji će biti završeni i premijerno prikazani između 2022. i 2023. Filmovi iz sekcije Coming Soon te s prethodnih izdanja Meeting Pointa mogu se prijaviti i za platformu Industry Screening u sklopu koje će biti prikazano oko 5 odabranih naslova. Platforma je u potpunosti namijenjena festivalskim programerima, distributerima i prodajnim zastupnicima. 
Saznaj više

 CIRCLE Women Doc Accelerator 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2023., Grčka; 2. modul: rujan 2023. TBA; 3. modul: siječanj 2024., Italija
Rok za prijavu: 24. veljače 2023. 
Kontakt: info@doccircle.me
CIRCLE Women Doc Accelerator je program u tri modula namijenjen redateljicama i producenticama koje razvijaju svoje dokumentarne projekte s međunarodnim potencijalom, u svim fazama produkcije i koje traže podršku u razvoju svojih filmova i profesionalnih vještina. Za odabrane sudionice, program nudi šansu rada s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima, s ciljem poboljšanja profesionalnih vještina, dubinske analize projekata, izgradnje produkcijskih strategija te predstavljanja projekata široj publici ali i razvojem održivih poslovnih modela i povezivanjem s globalnom profesionalnom zajednicom.
Saznaj više  

  Oxbelly Episodic Program
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 11. lipnja 2023., Grčka 
Rok za prijavu: 28. veljače 2023.
Kontakt: contact@oxbelly.com  
Episodic Program program je koji podupire scenariste koji žele usavršiti svoje pisanje ali imaju malo, ili uopće nemaju, iskustva u pisanju televizijskih scenarija. Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe koje su kao scenarist radili na barem jednoj televizijskoj seriji, kratkometražnom ili dugometražnom filmu, kao i oni koju imaju objavljenu jednu knjigu ili dramu koja je profesionalno postavljena u kazalištu. Intervju s finalistima održat će se u travnju 2023.
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.