Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – travanj 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u travnju i početkom svibnja 2023. godine.

Tijekom travnja 2023. i početkom svibnja 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. rujna – 4. listopada 2023. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Telling the Story with Sound 
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9.  lipnja 2023.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Ova četverodnevna radionica namijenjena je filmašima koji se žele pozabaviti zvukom i njegovim narativnim svojstvima. Radionica je u potpunosti interaktivna te koristi zanimljive primjere na kojima će polaznici moći shvatiti i naučiti kako koristiti zvuk na kreativan način. Voditelj radionice je Mark Ulano, koji iza sebe ima četiri nominacije za Oscara i više od dva desetljeća suradnje s redateljem Quentinom Tarantinom. Uz njega će na radionici biti i Patrushkha Mierzwa, koja je radila na više od osamdeset filmova i televizijskih serija te je napisala nekoliko teorijskih knjiga o korištenju zvuka u filmu. Sudjelovanje na radionici naplaćuje se 500EUR.
Saznaj više

 Frooom! Radionice filmske škole za djecu i mlade  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15.  travnja 2023., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Radionice u organizaciji Bacača sjenki imaju za cilj medijsko, filmsko, informatičko i informacijsko opismenjavanje polaznika kroz suvremen, interaktivan, majeutički i zabavan metodološki provjeren način rada. Radionice se odvijaju u manjim grupama formiranim po principu individualnog rada. U ponudi su početna filmska radionica, majstorska radionica snimanja i majstorska radionica kazališta za djecu i mlade u filmu. 
Saznaj više

 Interaction 2023: Student Film Camp
Vrijeme i mjesto održavanja: 6.  - 23. kolovoza 2023.; Srbija
Rok za prijavu: 4. travnja 2023.
Kontakt: interaction@film-art.org
Interaction: Student Film Camp namijenjen je studentima koji su zainteresirani za stvaranje kratkometražnih dokumentarnih filmova. Prijaviti se mogu studenti režije, produkcije, snimanja i montaže koji već imaju iskustvo u radu na dokumentarnim filmovima. Prijava i sudjelovanje su besplatni.
Saznaj više

 Filmska naSTAVa  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. - 15. travnja 2023.; Zagreb
Rok za prijavu: 7. travnja 2023.
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr  
Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora učenika od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac. Tijekom pet dana učenici i studenti pogledat će pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uza stručno vodstvo voditelja programa.
Saznaj više 

 Ex Oriente 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj  2023. – travanj 2024.; Francuska, Njemačka i Češka
Rok za prijavu: 12. travnja 2023.
Kontakt: kaslova@dokweb.net , stastna@dokweb.net 
Praški Institut za dokumentarni film poziva zainteresirane autore da se prijave na natječaj za međunarodnu radionicu dokumentarnog filma, koja će se održati u tri sesije, raspoređene od lipnja 2023. do travnja 2024. godine. Radionica je usmjerena na razvoj i produkciju kreativnih europskih dokumentarnih filmova i serija u fazi razvoja ili rane produkcije, s fokusom na projekte iz srednje i istočne Europe. 
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival & CineLink Industry Days: CineLink Co-Production Market&Drama 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – kolovoz 2023, online i uživo u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) 
Rok za prijavu: 13. travnja 2023.
Kontakt: industry@sff.ba
Sarajevo Film Festival i CineLink Industry Days pozivaju autore da prijave svoje televizijske projekte u fazi razvoja. Projekti mogu biti i u ranoj fazi razvoja, ali moraju imati producenta, scenarista i redatelja. Sudionici će na radionici imati priliku razgovarati o svom projektu s profesionalcima, upoznati moguće koproducente, razviti svoju ideju uz stručnu pomoć i još mnogo toga, a najbolji projekti dobit će i nagradu. Za prijavu je potrebno poslati bibliju projekta i treatment ili scenarij za prvu epizodu serije (potrebna su dakle dva materijala).
Saznaj više

 GoCritic! 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 10. lipnja 2023., Zagreb
Rok za prijavu: 17. travnja 2023.
Kontakt: gocritic@cineuropa.org 
Nakon uspješnih izdanja radionice na festivalima Animest (RO) i Animateka (SLO), GoCritic! nastavlja svoje partnerstvo s Animation Festival Network (AFN) na 33. Svjetskom festivalu animiranog filma – Animafestu Zagreb 2023. Do šest perspektivnih filmskih novinara i kritičara dobit će priliku pogledati najbolje iz svijeta animacije te upoznati kremu svjetske animacijske scene, a njihovi članci bit će objavljeni na portalima Cineuropa i Zippy Frames te na web stranici festivala. Radionicu će voditi Jessica Kiang, nezavisna filmska kritičarka sa sjedištem u Berlinu, čije članke objavljuju publikacije poput Variety, Sight & Sound, The Criterion Collection, New York Times, LA Times, Film Comment, The Playlist, Rolling Stone i mnoge druge. Bila je član brojnih festivalskih žirija, uključujući Toronto, London i IDFA, dvaput je bila mentorica na Melbourne Film Festival Critics Campusu, a nedavno je postala međunarodni programer za Belfast Film Festival.
Saznaj više  

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2023. i siječanj 2024., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 20. travnja 2023. (za prijave bez projekta)
Kontakt: programcoordinator@mfi.gr, info@mfi.gr 
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više

 Europski koproducijski sajam za videoigre 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: uvodni webinar (svibanj 2023., online), sastanci (lipanj – kolovoz 2023., online), koprodukcijski trening (rujan 2023., Strasbourg), koprodukcijski sajam (listopad 2023., online)
Rok za prijavu: 20. travnja 2023.
Kontakt: contact@spielfabrique.eu 
Europski koprodukcijski sajam za videoigre je program kojem je cilj poticati koprodukcijske projekte među nezavisnim proizvođačima videoigara u Europi. Poziv se odnosi na male nezavisne proizvođače videoigara s prototipom videoigre koji traže partnere koji će ih podržati u projektu - financijski ili u obliku stručnog savjetovanja, i male ili srednje nezavisne proizvođače videoigara koji traže projekt kojeg želi koproducirati. Sajam se sastoji od nekoliko glavnih događaja: uvodni webinar, online sastanci i match-making s kolegama iz gaming industrije, offline koprodukcijski trening i mentoriranje pitchinga u Strasbourgu kao priprema za online koprodukcijski sajam s profesionalcima iz europske gaming industrije u listopadu ove godine.
Europski koprodukcijski sajam za videoigre nastaje u organizaciji njemačko-francuskog programa za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique, a jedan od partnera programa je i Hrvatski audiovizualni centar. 
Saznaj više

 Europski žanrovski forum (European Genre Forum)  
Vrijeme i mjesto održavanja:
srpanj 2023. (Zagreb, Hrvatska), studeni 2023. (Amsterdam, Nizozemska i Tallinn, Estonija)
Rok za prijavu: 21. travnja 2023.
Kontakt: info@europeangenreforum.com
Europski žanrovski forum je jednogodišnji edukacijski program namijenjen europskim žanrovskim filmašima u usponu. Na program se mogu prijaviti timovi redatelja i producenata koji rade na razvoju žanrovskih filmskih projekata, a iza sebe već imaju jedan dugometražni film ili tek počinju s radom u industriji. Program foruma sastoji se od tri tzv. laboratorija (Edukacija o scenariju i režiji, Edukacija o produkciji i Edukacija o marketingu i promociji), koje će se održati tijekom sljedećih manifestacija: filmskog festivala Black Nights u Tallinnu, filmskog festivala Imagine u Amsterdamu i Fantastic Film Festivala iz Zagreba. 
Saznaj više 

 Rise & Shine 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj i studeni 2023.; Zagreb i Ljubljana
Rok za prijavu: 23. travnja 2023.
Kontakt: office@ceeanimation.eu.
Radionica za mlade autore s prvim ili drugim profesionalnim projektom, animiranim filmom maksimalnog trajanja od 20 minuta u svim fazama razvoja koja će se održati tijekom Animafesta u Zagrebu i na Animateci u Ljubljani. Prvi dio, posvećen razvoju priče i scenarija, održat će se u Zagrebu tijekom Animafesta i pružit će polaznicima priliku za rad s vrhunskim mentorima, legendarnim autorom Michaelom Dudokom de Witom i višestruko nagrađivanim scenaristom, redateljem i producentom Pedrom Riverom. Drugi dio radionice bit će prilika za učenje kako najbolje prezentirati svoj projekt i predstavljanje pred profesionalcima iz svijeta animacije tijekom ljubljanske Animateke.
Saznaj više

 Green Film Lab: How to Produce in a Sustainable Way  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. lipnja 2023., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 28. travnja 2023.
Kontakt: severine.petit@torinofilmlab.it
Green Film Lab organizira novu radionicu, ovoga puta u Španjolskoj, te poziva timove čiji su dugometražni filmovi u fazi razvoja ili proizvodnje ili profesionalne producente, s ciljem da nauče kako snimati film u ekološki osviještenim uvjetima. Radionica traje tri dana i otvorena je filmašima iz cijele Europe. 
Saznaj više

 Interaction 2023: Doc Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 23. kolovoza 2023., Srbija
Rok za prijavu: 30. travnja 2023.
Kontakt: interaction@film-art.org 
Interaction: Doc Workshop intenzivan je sedmodnevni program namijenjen filmašima, studentima i onima koji žele unaprijediti svoje znanje o stvaranju dokumentarnog dilma ili žele razviti svoj dokumentarni film pod nadzorom profesionalnog mentora. Svaki polaznik imat će priliku sudjelovati u grupnim i u individualnim konzultacijama s mentorima koji će i održavati predavanja za vrijeme programa. Zainteresirani se mogu prijaviti na program s projektom u bilo kojoj fazi produkcije.  
Saznaj više

 Production Bridge: Venice Gap-Financing Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. rujna 2023., Lido/Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 5. svibnja 2023. 
Kontakt: gapfinancingmarket@labiennale.org
Platforma namijenjena producentima s dugometražnim igranim, dokumentarnim te VR projektom,  koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije projekta. Program je osmišljen za 45 polaznika, a aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 21. rujna 2023.,Toulouse (Francuska)
Rok za prijavu: 9. svibnja 2023.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta i 50% animacije te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više

 Kids Kino Industry i Cinekid for Professionals: Producers Link  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 6. listopada 2023. (Kids Kino Industry, Varšava) 
Rok za prijavu: 17. travnja 2023. 
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Međunarodni koprodukcijski forum Kids Kino Industry, koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Kids Kino u rujnu/listopadu 2023. u Varšavi, i industrijski program Cinekid for Professionals, koji se održava u sklopu Cinekid Festivala u listopadu 2023. u Amsterdamu, pokrenuli su 2021. godine Producers Link, program za producente u usponu koji se bave sadržajem za djecu. Oba su događanja namijenjena poticanju proizvodnje sadržaja za djecu kroz talent LAB, koprodukcijski market, promociju projekata, stručno usavršavanje i umrežavanje. 
Sudjelovanjem u programu Producers Link, producenti imaju priliku dobiti: uvid u najnovije trendove vezane uz dječje sadržaje kao i informacije vezane uz publiku i promidžbu projekata; pristup svim događanjima, forumu i predavanjima; matchmaking s ostalim sudionicima; mogućnost proširenja osobne networking mreže; uvid u koprodukcijske mogućnosti zemalja sudionika; mogućnost sastanaka s potencijalnim sufinancijerima i konzultacije sa stručnjacima.
Prijava treba sadržavati sljedeće materijale na engleskom i hrvatskom jeziku: biografiju i filmografiju producenta, profil producentske tvrtke i motivacijsko pismo za sudjelovanje na navedenom programu i ukoliko trenutno pripremaju projekt namijenjen djeci i opis navedenog projekta. 
Zainteresirani producenti mogu se prijaviti do 17. 4. 2023. na adresu proizvodnja@havc.hr.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.