Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – studeni 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u studenom i početkom prosinca 2023. godine.

Tijekom studenog  i početkom listopada 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar. 

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. veljače 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: prijave počinju u studenom
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 17. – 21. veljače 2024. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više   

 FIPADOC International Pitches 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 27. siječnja 2024., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 2. studenog 2023.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više  

 Rotterdam Lab: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 31. siječnja 2024., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 2. studenog 2023.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Rotterdam Lab je radionica namijenjena producentima u usponu, a glavni joj je cilj omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. Na radionici svake godine sudjeluje 70ak producenata koji se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora. 
Pravo prijave imaju producenti koji imaju vlastitu produkcijsku tvrtku ili producenti zaposleni u produkcijskoj tvrtki, a koji su producirali najmanje jedan ili dva kratkometražna filma, no ne više od dva dugometražna filma, a poželjno je da trenutno pripremaju dugometražni film s koprodukcijskim potencijalom.
Prijaviti se mogu svi zainteresirani producenti koji zadovoljavaju navedene uvjete slanjem dokumentacije na hrvatskom i engleskom jeziku (životopis i filmografija, osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki, motivacijsko pismo) na mail adresu: proizvodnja@havc.hr, najkasnije do 2.11.2023.
Sudionike Rotterdam Laba odabire Rotterdam Lab u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Odabranom sudioniku bit će pokrivena  kotizacija za sudjelovanje u programu. 
Saznaj više  

 Eureka Series 2024. - Series Mania Institute  
Vrijeme i mjesto održavanja:  11. – 13. prosinca 2023., Lille (Francuska); 15. – 17. siječnja 2024., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2023. (rok za Lille), 15. prosinca 2023. (rok za Pariz)
Kontakt: smi@seriesmania.com  
Eureka Series je nova inicijativa između Series Mania Instituta u partnerstvu s organizacijom La Fémis, a namijenjena je profesionalcima u industriji TV serija. Radi se intenzivnom tromjesečnom programu usavršavanju za nove pisce televizijskih dramskih serija iz cijele Europe. Program usavršavanja ima za cilj okupiti 14 sudionika različitih europskih nacionalnosti, a usmjeren je na pisce TV dramskih serija koje zanima kreativna produkcija, uključujući, ali ne ograničavajući se na, nedavne bivše studente europskih filmskih i televizijskih škola. Polaznici će imati podršku međunarodnih nastavnika i stručnjaka. Prijave mogu podnijeti TV profesionalci s barem jednom autorskom zaslugom za emitiranu TV seriju ili online dramsku seriju ili kratki film ili igrani film, a navedena zasluga može biti profesionalna ili stečena tijekom programa usavršavanja. Postoji i mogućnost dodjele stipendija od strane Series Mania Instituta.
Saznaj više 

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 38. ožujka 2024., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 10. studenoga 2023.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više  

 Radionica kolor korekcije Kino kluba Split  
Vrijeme i mjesto održavanja:
17. do 19. studenog 2023., Split
Rok za prijavu: 10. studenog 2023.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Trodnevna specijalizirana radionica kolor korekcije koju će voditi Fran Sokolić, istaknuti kolorista prestižnog regionalnog postprodukcijskog studija Teleking iz Ljubljane. Radionica će se odvijati kroz teorijski dio, praktične vježbe i mentorske konzultacije, a namijenjena je snimateljima, redateljima i montažerima s prethodnim iskustvom. Radionica prima četvero polaznika, a prijaviti se može do 10. studenog putem prijavnog obrasca
Saznaj više 

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2024.; When East Meets West, Trst, Italija (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 15. studenog 2023.
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij Hrvatske, Srbije, Slovenije i regije Furlanije-Julijske krajine. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 
Saznaj više  

 CPH:FORUM 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18.– 21. ožujka 2024. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2023.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 35 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije.
Saznaj više  

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 14. siječnja 2024., u blizini Beča (Austrija)
Rok za prijavu: 15. studenog 2023.
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Mogu se prijaviti i producenti i redatelji s projektom dugometražnog filma ili serije za razradu budžetiranja. Radionica okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija iznosi 500 eura za izvršne producente i 1100 eura za asistente redatelja.
Saznaj više  

 Cartoon Movie: koprodukcijski i pitching forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: Bordeaux (Francuska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2023.
Kontakt: movie@cartoon-media.eu 
Jedan od najvažnijih pitching i koprodukcijskih foruma namijenjen razvoju projekta dugometražnog animiranog filma. Odabrani sudionici imat će priliku predstaviti svoj projekt pred distributerima, prodajnim agentima, financijerima te potencijalnim koproducentima. Program se sastoji od dvodnevnih pitching-sesija podijeljenih u 4 kategorije: koncept, razvoj, proizvodnja i prvi pogled (sneak preview)
Saznaj više  

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2024. (mjesto TBA), travanj 2024. (online), kolovoz 2024. (Hrvatska), listopad 2024. (online)
Rok za prijavu: 20. studenog 2023.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2024. održat će se online on site, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. 
Saznaj više   

 Palunkova radionica pisanja scenarija za početnike
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. studenog – 19. prosinca 2023., Zagreb
Rok za prijavu: 21. studenog 2023.
Kontakt: info@palunko.org

Palunko i Hrvatski filmski savez pozivaju vas na početničke radionice pisanja scenarija s dramaturginjom i producenticom Tenom Bošnjaković. Radionica će započeti predavanjem o osnovnim načelima pisanja scenarija i razgovorima o najdražim filmovima kako bismo otkrili zašto su baš ti filmovi toliko utjecali na polaznike. Polaznici će imati priliku napisati sinopsis i razviti scenoslijed za svoje ideje. Svaki polaznik dobiti će kratku prezentaciju s najbitnijim uputama o pisanju scenarija i imat će priliku nastaviti razvijati svoj scenarij uz mentorstvo voditeljice i nakon završetka početne radionice. Radionice će se održavati u živo u prostorima Akademije dramske umjetnosti, Frankopanska 22. Na radionicu su dobrodošli svi zainteresirani za pisanje scenarije bez obzira na predznanje.
Saznaj više 

 EURODOC 2024. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 9. ožujka 2024., Njemačka; 1. – 8. lipnja 2024, Škotskta; 5. – 12. listopada 2024., Francuska
Rok za prijavu: 22. studenog 2023.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i listopadu, u različitim zemljama. Bit će izabrano do 30 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga). Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i/ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više   

 Cjelogodišnji seminar Alternacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: svakog petka u popodnevnim satima, prvi termin 24. studenog 2023.
Rok za prijavu: 23. studenog 2023.
Kontakt: press@kinoklubsplit.hr
Otvorene su prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendića. Seminar će se održavati svakog petka od 24. studenog u popodnevnim satima, a organiziran je za sve koji žele u neformalnom okruženju diskutirati o razvoju filmske umjetnosti, učiti o analognoj fotografiji, video umjetnosti i alternativnim formama vizualnog pripovijedanja. Seminar se sastoji od predavanja i praktičnog rada u laboratoriju kluba.
Saznaj više 

 Global Pitch 2024.: Climate Change  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. i 7. veljače 2023. (online)
Rok za prijavu: 24. studenog 2023.
Kontakt: programming@sunnysideofthedoc.com 
Treći Global Pitch održava se ove godine u online izdanju. Pitch je namijenjen poticanju razgovora o klimatskim promjenama, stoga su poželjni projekti s pričama o globalnom zatopljenju i ostalim temama koje su usko povezane uz taj problem.
Saznaj više  

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – studeni 2024.; još neobjavljene lokacije u četiri europska grada
Rok za prijavu: 1. prosinca 2023.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više  

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 14. svibnja 2024., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2023. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2024
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - lipanj 2024. (Hrvatska); druga radionica - rujan 2024 (online).; završna prezentacija - studeni 2024., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2023.
Kontakt: info@torinofilmlab.it  
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2024., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više 

 Sofia Meetings 2024.
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. ožujka 2024., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 15. prosinca 2023. (za projekte), 15. siječnja 2024. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.