Preskoči na glavni sadržaj

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu 2024.

Glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. Hrvatski audiovizualni centar poziva zainteresirane producente da se za sudjelovanje na Rotterdam Labu jave najkasnije do 2. studenog. 

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine, a riječ je radionici za producente u usponu. Točni datumi održavanja Rotterdam Laba u 2024. godini još nisu potvrđeni, no naredno izdanje odvijat će se za vrijeme Filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR) koje se održava od 25. siječnja do 4. veljače 2024. godine.

Na radionici svake godine sudjeluje sedamdesetak producenata koji se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora.

Rotterdam Lab nudi raznolik program koji uključuje neka osnovna znanja o produciranju filmova, no i nove informacije o razvoju i promjenama u industriji.

Pravo prijave imaju producenti koji imaju vlastitu produkcijsku tvrtku ili producenti zaposleni u produkcijskoj tvrtki (produkcijska tvrtka - fizička ili pravna osoba registrirana za proizvodnju audiovizualnih djela upisana u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj)

  • koji su producirali najmanje jedan ili dva kratkometražna filma, no ne više od dva dugometražna filma
  • poželjno je da trenutno pripremaju dugometražni film s koprodukcijskim potencijalom

Hrvatski audiovizualni centar poziva zainteresirane producente koji zadovoljavaju navedene uvjete da najkasnije do 2. studenog 2023. pošalju:

1. životopis i filmografiju

3. osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki

3. motivacijsko pismo

Sva dokumentacija mora biti poslana na hrvatskom i engleskom jeziku na e-mail adresu: proizvodnja@havc.hr.

Odabir sudionika

Sudionike Rotterdam Laba odabire Rotterdam Lab u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Pri izboru sudionika posebna pozornost se posvećuje tome da razina iskustva i znanja sudionika bude podjednaka. Odabranom sudioniku bit će pokrivena  kotizacija za sudjelovanje u programu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.