Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – srpanj 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u srpnju i kolovozu 2015. godine. 

Tijekom srpnja i kolovoza 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar. 

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić
Mjesto i vrijeme održavanja: Trakošćan, 18. - 28. 7. 2015.
Rok za prijavu: 15. 7. 2015.

Kontakt: kristina@hfs.hr

Tijekom deset radnih dana, kroz dva seminarska programa i 13 radioničkih programa, obrazuju se nastavnici osnovnih i srednjih škola, koji u okviru nastave hrvatskog jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske  kulture, odgajatelji u predškolskim ustanovama, voditelji filmskih i videodružina, ali i nezavisni autori i svi zainteresirani filmski entuzijasti. Seminarske programe Škole koriste i učenici koji žele upisati Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Mentori su dr. sc. Midhat Ajanović, Ana Đordić, prof., dr.sc. Bruno Kragić, doc. art. Jelena Modrić, Diana Nenadić, filmska kritičarka, dr. sc. Irena Paulus, dr. sc. Rajko Petković, mr.sc. Marko Rojnić, Rada Šešić, filmska kritičarka i dr.sc. Hrvoje Turković. 
 

 Moj prvi scenarij – Zagreb Film Festival   
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 14. – 22. 11. 2015.
Rok za prijavu: 15. 7. 2015.
Kontakt: industry@zagrebfilmfestival.com 
Zagreb Film Festival poziva na radionicu razvoja scenarija debitantskih dugometražnih igranih filmova, koja je namijenjena domaćim i stranim filmašima koji rade na svojem prvom dugometražnom filmu. Moj prvi scenarij dio je ZFF-ovog edukativnog i networking programa Industrija.
Saznaj više 

 The Pixel Market, krosmedijski sajam  
Mjesto i vrijeme održavanja: 14. – 15. 10. 2015., London
Rok za prijavu: 16. 7. 2015.

Kontakt: market@powertothepixel.com
The Pixel Market, sajam posvećen financiranju krosmedijskih projekata, okuplja više od stotinu predstavnika filmskih fondova, televizija i ključnih ljudi industrije, a održava se u Londonu za vrijeme Cross-Media Foruma (14 – 15. listopada 2015.) u suradnji s 58. BFI Londonskim filmskim festivalom. Program je natjecateljskog tipa – glavna nagrada je prestižna ARTE Pixel Pitch Prize u iznosu od 6.000 eura, a tu su i nagrada beActive ( Best Scripted Content) u iznosu od 2.500 GBP i nagrada Cinekid za najbolji projekt namijenjen djeci.
Saznaj više 

 New Cinema Network   
Mjesto i vrijeme održavanja: Rim, 16. – 23. 10. 2015.
Rok za prijavu: 27. 7. 2015.

Kontakt: ncn@romacinemafest.org 
Međunarodni filmski festival u Rimu, u popratnom programu donosi New Cinema Network – showcase za 25 odabranih dugometražnih igranih i dokumentarnih projekata u razvoju iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 ScripTeast  
Mjesto i vrijeme održavanja: Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2015. – svibanj 2016.
Rok za prijavu: 31. 7. 2015.

Kontakt: info@scripteast.pl 
ScripTeast je scenaristički program sa sjedištem u Varšavi posvećen razvoju scenarija dugometražnih igranih filmova. Posebno je namijenjen autorima iz Srednje i Istočne Europe. Program se odvija kroz tri godišnje sesije, a završava na Filmskom festivalu u Cannesu gdje najbolji projekt očekuje nagrada od 10.000 eura.
Saznaj više 

 11. International DOK Leipzig Co-Production Meeting   
Mjesto i vrijeme održavanja: 26. 10. - 1. 11. 2015. (58. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, Njemačka)
Rok za prijavu: 31. 7. 2015.

Kontakt: programm@dok-leipzig.de (Brigid O'Shea) 
Pozivaju se producenti da zaključno s 31. srpnja prijave svoje dokumentarne projekte u razvoju ili u ranim fazama produkcije. Program DOK Leipzig Co-Production Meeting uključuje sastanke producenata s financijerima i brojne druge prilike za networking, prezentacije studija slučaja, diskusije, okrugle stolove na temu međnarodnih koprodukcija danas. DOK Leipzig jedno je od najvažnijih mjesta u Europi za promociju dokumentarnog filma.
Saznaj više 

 Euro Mediterranean Coproduction Forum
Mjesto i vrijeme održavanja: Lecce, 1. - 3. 10. 2015.
Rok za prijavu: 6. 8. 2015.

Kontakt: progetti@pec.apuliafilmcommission.it
Pozivaju se hrvatski producenti s projektom dugometražnog igranog ili dokumentarnog filma odnosno TV-serije u razvoju. Radnja odnosno tema projekta mora biti povezana s Mediteranom, a projekt mora imati osigurano 30% budžeta. Producentima odabranih projekata osigurat će se troškovi prijevoza, smještaja i prehrane.
Saznaj više

 CPH:FORUM  
Mjesto i vrijeme održavanja: 5. – 15. 11. 2015., Kopengahen
Rok za prijavu: 14. 8. 2015.

Kontakt: margaux@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog i igranog filma, kao i video umjetnicima, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, , distributerima, prikazivačima, predstavnicima on-line platformi, festivala, muzeja i umjetničkih institucija.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.