Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2021. godine.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.


 Zimske filmske radionice za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15. siječnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
Djeca i mladi iz čitave Hrvatske mogu sudjelovati u majstorskoj scenarističkoj radionici s Anitom Čeko, radionici montaže s Karlom Vorihom te u majstorskom filmskom labaratoriju s Venom Mušinovićem. Radionice će se odvijati pet dana od 10 do 14 sati, preko Zoom video poziva, u malim grupama. Djeca kojoj je trenutno određena mjera samoizolacije zbog korone, mogu se javiti i radionicu dobiti besplatno, te si s Frooom! ekipom uljepšati ove teške dane. Radionice su namjenjenje polaznicima od 12 do 16 godina koji žele produbiti svoje poznavanje kreativnih filmskih procesa rada.
Saznaj više 

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. i 24., 30. i 31. siječnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna online radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelji radionice su Nina Hartstone i John Warhurst, dobitnici Oscara za najbolju montažu zvuka u filmu Bohemian Rhapsody. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 1. 1. 2021.)
Saznaj više 

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere    
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. veljače 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Online radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 1. 1. 2021.).
Saznaj više

 Sofia Meetings 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. ožujka 2021., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. 1. 2021. (works in progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više

 CEE Animation Forum 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj / lipanj 2021., Liberec (Češka) ili online (objavit će se tijekom siječnja)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2021.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
CEE Animation Forum međunarodna je platforma namijenjena poticanju i umrežavanju filmskih profesionalaca na području animacije. U sklopu sajma održat će se program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Za sudjelovanje se mogu prijaviti animirani projekti u razvoju u tri kategorije: kratkometražni filmovi (kraći od 20 minuta), serije i TV specijali (web serije i svi televizijski formati), dugometražni filmovi (u fazi koncepta, razvoja ili produkcije, u trajanju najmanje 60 minuta) i VR radovi (u fazi razvoja ili produkcije). Odabrani timovi sastavljeni od producenta i redatelja predstavit će svoje projekte pred stručnim žirijem sastavljenim od filmskih i televizijskih profesionalaca.
Saznaj više 

 Filmska naSTAVa  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15. siječnja 2021. travnja; online
Rok za prijavu: 10. siječnja 2021.
Kontakt: martina.kolaric@hfs.hr
Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac jedini je filmskoobrazovni program namijenjen učenicima te je za svoje polaznike potpuno besplatan. Otvorene su prijave za petodnevni program zimskog ciklusa, tijekom kojeg učenici imaju priliku pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika. U sljedećem ciklusu novost jest ta da će se program prenositi online i uživo, što će omogućiti veću interaktivnost te komunikaciju polaznika i predavača. Nakon online gledanja filmova, učenici će ih putem online platforme analizirati i interpretirati, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskog jezika. Program će se odvijati u suradnji s produkcijskom kućom Factum, a za ovo izdanje filmske nastave organizatori posebno ističu predavanje Nenada Puhovskog, jedne od ključnih osoba u razvoju suvremenoga hrvatskog dokumentarca. Za sudjelovanje, potrebno je ispuniti prijavnicu na ovoj poveznici
Saznaj više
 
 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. ožujka 2021., online
Rok za prijavu: 14. siječnja 2021.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više 
 
 DOK.incubator  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj  2021., lipanj 2021. (Češka), rujan 2021. (Švedska) – format radionica ovisit će o COVID 19 situaciji (rezidencijalne/online/hibridne sesije)
Rok za prijavu: 15. siječnja 2021. (rani rok bez naknade za prijavu), 27. siječnja 2021. (kasni rok)
Kontakt: info@dokincubator.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima u poodmakloj fazi završetka. Osmišljen je za kreativne timove redatelja, producenata i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne/online/hibridne sesije u trajanju po tjedan dana. Prijaviti se mogu projekti koji će do ožujka 2021. imati grubi šnit (rough cut).
Saznaj više 

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. - 18. ožujka 2021., Pariz (Francuska) i online
Rok za prijavu: 15. siječnja 2021.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti (u kinu i na sigurnoj online platformi) međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više 

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - lipanj 2021. (Španjolska); druga radionica - rujan 2021. (Austrija); završna prezentacija - studeni 2021., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 18. siječnja 2021.
Kontakt: greta.fornari@torinofilmlab.it 
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2021., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više 

 MIDPOINT TV Launch 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2021. (Češka); ljeto 2021. (TBA); studeni 2021. Talin (Estonija) 
Rok za prijavu: 31. siječnja 2021.
Kontakt: Katarina Tomkova (koordinatorica programa), katarina.tomkova@amu.cz
Rezidencijalni program namijenjen razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching, kao i online konzultacije s mentorima između rezidencija.
Saznaj više 

 Kinoklub Zagreb: Film esej  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj - veljača 2021., Kinoklub Zagreb i online
Rok za prijavu: 5. veljače 2021.
Kontakt: radionice@kkz.hr 
Ovogodišnja radionica Film esej, voditeljice Ive Gavrilović sastoji se od dva dijela: uvodnog dijela u kojemu se gledaju i analiziraju filmovi eseji te praktičnog dijela u kojemu se realiziraju autorski filmovi polaznika. Radionica je namijenjena autorima i naprednim članovima Kinokluba Zagreb koji poznaju osnove režije i montaže. Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti na mail radionice@kkz.hr do 5. siječnja 2021. te će povratno dobiti link na uvodno predavanje koje će se održati 10. siječnja u 20h. 
Saznaj više 

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. veljače 2021., online
Rok za prijavu: 5. veljače 2021. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). 
Pojedinci u kategoriji Početnici i Profesionalci ispunjavaju prijavnicu OVDJE, a za producentske tvrtke koje prijavljuju projekte potrebno je popuniti prijavnicu OVDJE.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2021.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 17. lipnja 2021., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 7. veljače 2021.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju najveći je svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave profesionalacima, sudjeluju u radionicima, te se natječu za nagrade. (Više informacija o Mifi 2021. uskoro na službenim stranicama festivala)
Saznaj više 

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2021. - online ili hibridni program (Budimpešta), lipanj 2020. - online ili rezidencijalni program (Sofija), kolovoz 2021. - rezidencijalni program (Sarajevo)
Rok za prijavu: 8. veljače 2021.
Kontakt:  email@bdcwebsite.com; rcb@sff.ba
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe. Ovogodišnje izdanje organizirano je u hibridnom formatu s online aktivnostima i, ako bude moguće, rezidencijalnim programom.
Program se sastoji od tri modula koji se održavaju od ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno je aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. i 28. travnja 2021., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 10. veljače 2021.
Kontakt: Romane Pangrazzi & Margaux Bertier - forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više 

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 13. lipnja 2021., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 15. veljače 2021. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.commanon.euler@sheffdocfest.com
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.