Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – siječanj 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u siječnju i početkom veljače 2020. godine.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: radionica izrade filmske glazbe  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika namijenjena praktičnom i interaktivnom učenju o umjetnosti izrade glazbe za film. Voditelj radionice je skladatelj Gary Yershon, nominiran za nagradu Oscar i poznat po svom radu na filmovima Mike Leigha (Mr. Turner, Happy-Go-Lucky, Another Year, Topsy-Turvy.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (299 GBP do 4. listopada).
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelji radionice su Nina Hartstone i John Warhurst, dobitnici Oscara za najbolju montažu zvuka u filmu Bohemian Rhapsody. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 TFL Extended – TV Series 2020 (TorinoFilmLab)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 16. veljače 2020., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 8. siječnja 2020.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Intenzivna četverodnevna radionica namijenjena implementaciji ključnih vještina za razvoj i proizvodnju uspješnih projekata televizijskih serija. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Radionicu vodi stručni tim filmskih profesionalaca koji sa sudionicima rade na vještinama za razvoj koncepta TV serije te im omogućuju da steknu dublje razumijevanje tržišta, publika i televizijskih kuća.
Saznaj više

 DOK.incubator  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – svibanj (Slovačka), lipanj (Češka), rujan (Švedska)
Rok za prijavu: 9. siječnja 2020. (rani rok), 29. siječnja 2020. (redovni rok)
Kontakt: info@dokincubator.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima u poodmakloj fazi završetka. Osmišljen je za kreativne timove redatelja, producenata i montažera koji će imati priliku sudjelovati u tri rezidencijalne sesije u trajanju po tjedan dana. Prijaviti se mogu projekti koji će do ožujka 2020. imati grubi šnit (rough cut).
Saznaj više

 Europski filmski sajam: EFM Startups 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
Kontakt: efm-startups@berlinale.de
EFM Startups program je sekcije EFM Horizon Europskog filmskog sajma koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Program je namijenjen mladim poduzetnicima na području medija i tehnološke industrije, a sudionici će imati priliku povezati se s odabranim filmskim profesionalcima (producenti, distributeri, marketinški stručnjaci, itd.) te im predstaviti svoje inovativne ideje. Prijaviti se mogu mlade inovativne tvrtke čije područje djelovanja uključuje medije i audiovizualnu industriju te koje imaju proizvod spreman za tržište.
Saznaj više

 CEE Animation Forum 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 8. svibnja 2020., Liberec (Češka)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) međunarodna je platforma namijenjena poticanju i umrežavanju filmskih profesionalaca na području animacije. U sklopu sajma održat će se program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Za sudjelovanje se mogu prijaviti animirani projekti u razvoju u tri kategorije: kratkometražni filmovi (kraći od 20 minuta), serije i TV specijali (web serije i svi televizijski formati), dugometražni filmovi (u fazi koncepta, razvoja ili produkcije, u trajanju najmanje 60 minuta) i VR radovi (u fazi razvoja ili produkcije). U svakoj kategoriji bit će izabrano 10 projekata. Odabrani timovi sastavljeni od producenta i redatelja predstavit će svoje projekte pred publikom i stručnim žirijem sastavljenim od filmskih i televizijskih profesionalaca.
Saznaj više

  Budapest Debut Film Forum 2020    
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak, 2020. Budimpešta (Mađarska)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
Kontakt: zsuzsanna.deak@daazo.com
Friss Hús – Međunarodni festival kratkometražnog filma u Budimpešti poziva vas da se prijavite na drugo izdanje Budapest Film Foruma. Riječ je o platformi čija je svrha redateljima i producentima koji pripremaju svoj prvi igrani film omogućiti povezivanje i razmjenu ideja s kolegama iz srednje i istočne Europe, uz stručno vodstvo mentora kroz radionice i panele. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte, a odabrani projekt primit će i financijsku potporu za razvoj.
Saznaj više 

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. i 19. ožujka 2020., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 15. siječnja 2020.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti pred međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više

 Thessaloniki Pitching Forum 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. - 11. ožujka 2020., Thessaloniki (Grčka)
Kontakt: tdfpitch@tiff.gr 
Rok za prijavu: 20. siječnja 2020.
Nova koprodukcijska platforma koja će se oržati u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Thessalonikiju, namijenjena kreativnim dokumentarcima, TV dokumentarcima i dokumentarnim filmovima u tehnikama novih medija (VR, 360 stupnjeva i dr.).
Za sudjelovanje se mogu prijaviti dugometražni dokumentarni projekti iz jugoistočne Europe koji posjeduju umjetničku ambiciju i visoku kvalitetu vizualnog izraza. Bit će odabrano 15 projekata. 
Sudionici će imati priliku, nakon dvodnevne radionice s iskusnim mentorima, predstaviti svoje projekte međunarodnim filmskim profesionalcima na pitching sesijama, nakon kojih slijede i individualni sastanci. Nema naknade za prijavu i sudjelovanje, a festival će pokriti iznos do 200 EUR za nastale troškove smještaja i putne troškove. 
Saznaj više

 TorinoFilmLab: FeatureLab projects 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica: lipanj 2020. (Francuska); druga radionica: rujan 2020.; završna prezentacija: studeni 2020., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 22. siječnja 2020.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it
Intenzivni program  namijenjen kreativnim timovima scenarista, redatelja i producenata koji rade na prvom ili drugom (redateljevom) projektu igranog, kreativnog dokumentarnog ili animiranog filma u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od dviju rezidencijalnih radionica i završne prezentacije u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Torinu u studenom 2020., gdje se projekti predstavljaju međunarodnim producentima i prodajnim zastupnicima. Projekte u konačnici procjenjuje međunarodni žiri, a najboljim će projektima biti dodijeljene i novčane nagrade kao potpora za daljnji razvoj.
Saznaj više

 TIES THAT BIND: Azija – Europa koprodukcijska radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. dio: 27. travnja – 1. svibnja 2020. (Italija), 2. dio: kraj studenog – početak prosinca 2020. (Singapur)
Rok za prijavu: 30. siječnja 2020.
Kontakt: tanika@eave.org
TIES THAT BIND inovativni je program dizajniran za odabranih 5 europskih i 5 azijskih producenata s potencijalnim koprodukcijskim projektima. Od ove godine, program je osim za dugometražne igrane filmove otvoren i za TV serije te animirane filmove u razvoju. Prijaviti se mogu i europski producenti bez projekta i ostali europski filmski profesionalci zainteresirani za suradnju s Azijom, od kojih će 5 biti odabrano za sudjelovanje u radionicama.
Saznaj više

 MIDPOINT TV Launch 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 30. travnja 2020. Breznice (Češka); kolovoz 2020., Sarajevo (Bosna i Hercegovina); studeni 2020. Talin (Estonija) 
Rok za prijavu: 31. siječnja 2020.
Kontakt: Katarina Tomkova (koordinatorica programa), katarina.tomkova@amu.cz
Rezidencijalni program namijenjen razvoju mini-serija, epizodnih televizijskih serija i web-serija. Prijaviti se mogu timovi scenarista i producenata iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe. Program se sastoji od triju radionica koje uključuju timski rad, individualne konzultacije, predavanja gostujućih stručnjaka i pitching, kao i online konzultacije s mentorima između rezidencija.
Saznaj više

 CineLink Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – srpanj, kolovoz 2020., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 1. veljače 2020.
Kontakt: industry@sff.ba
Program je osmišljen za dugometražne filmske projekte u fazi razvoja koji već imaju osigurana određena financijska sredstva, a čijim je autorima to prvi ili drugi dugometražni film. Projekti mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali neophodno je da imaju producenta/icu, scenarista/icu i reditelja/icu. Autori odabranih projekata će u travnju 2020. godine sudjelovati u četverodnevnoj razvojnoj radionici CineLink Project Development Workshop, tijekom koje će s renomiranim stručnjacima raditi na unaprijeđenju scenarija, razradi financijskih i produkcijskih planova te razvoju marketinške strategije i opće prezentacije projekta. Od travnja do srpnja 2020. godine tim CineLinka će kontinuirano surađivati s autorskim timovima kako bi se što bolje pripremili za sudjelovanje u programu CineLink Dani filmske industrije, koji će se održati u kolovozu u sklopu 26. Sarajevo Film Festivala.
NAPOMENA: U travnju 2020. bit će objavljen CineLinkov poziv namijenjen već afirmiranim filmskim autorima s projektima u razvoju.
Saznaj više

 Mifa Pitches 2020.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. lipnja 2020., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: 5. veljače 2020.
Kontakt: info@citia.org
Međunarodni sajam animiranog filma koji se održava u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Annecyju (16. do 19. lipnja 2020.) te je najveći svjetski sajam animacijske industrije u pogledu koprodukcije, kupnje, prodaje, financiranja i distribucije animacijskog sadržaja za sve platforme. 
Sajam je usmjeren prema autorima, redateljima i producentima koji trenutno razvijaju animacijski projekt, a odabranim projektima (kratki animirani filmovi, dugometražni animirani filmovi, TV animirane serije te projekti s digitalnim iskustvom) pruža se prilika da se predstave ispred više od 200 profesionalaca, sudjeluju u radionicima, te se natječu za nagrade.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (Budimpešta), lipanj 2020. (Sofija), kolovoz 2020. (Sarajevo)
Rok za prijavu: 5. veljače 2020.
Kontakt: rcb@sff.ba; email@bdcwebsite.com
Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Program se od ove godine sastoji od tri modula koji se održavaju od kraja ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno je aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. travnja 2020., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 11. veljače 2020.
Kontakt: Romane Pangrazzi, forum@bsff.be
Koprodukcijski forum Festivala kratkometražnog filma u Bruxellesu inicijativa je čiji je cilj promovirati partnerstva europskih producenata – otvoren je za sve producente koji traže priliku za suradnju s ostalim europskim producentima. Za sudjelovanje u forumu bit će odabrano 10 europskih projekata, čiji će producenti biti pozvani u Bruxelles, uz pokrivene troškove puta i smještaja. Ondje će, uz ostvarivanje brojnih kontakata s ostalim profesionalcima iz industrije, imati priliku za pitching projekta istaknutim belgijskim i europskim producentima te sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. lipnja 2020., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 14. veljače 2020. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. lipnja 2020., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 14. veljače 2020. (redovni rok)
Kontakt: manon.euler@sheffdocfest.com
Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na dokumentarnim projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 FOCUS ASIA: All Genres Project Market 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. travnja 2020., Udine (Italija)
Rok za prijavu: 15. veljače 2020.
Kontakt: focusasia@cecudine.org
Sajam koji se održava za vrijeme Far East Film Festivala u Udinama, jedne od najvećih manifestacija ovoga tipa u Europi. Namijenjen je žanrovskim projektima u fazi razvoja koji traže koprodukcijske partnere iz Azije. Bit će odabrano 10 projekata u razvoju s izraženim potencijalom za koprodukciju sa zemljama Europe i Azije.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.