Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2015. i pri početku siječnja 2016.

Tijekom prosinca 2015. i pri početku siječnja 2016. ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

 EURODOC 2016 

Vrijeme održavanja: prva sesija: ožujak 2016; druga sesija: lipanj 2016; treća sesija: rujan/listopad 2016
Rok za prijavu: 30. studenog 2015. (novi rok)
Kontakt: Melina Chosson (eurodoc@wanadoo.fr), Sarah Marquina (eurodoc.team@orange.fr)

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 900 profesionalaca iz 57 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je osmišljen za 30 nezavisnih producenata ili savjetnika za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl. Polaznici će biti podijeljeni u dvije radne grupe, sama radionica traje osam mjeseci, a sastoji se od tri sesije u trajanju od tjedan dana: prva je usmjerena na razvoj projekta i održat će se u ožujku, druga se bavi koprodukcijama, budžetiranjem i financiranjem i održava se u lipnju, dok su sastanci sa savjetnicima za proizvodnju zakazani za rujan/listopad 2016.
Saznaj više

Sources 2: scenaristika, razvoj, umrežavanje, trening

Mjesto i vrijeme održavanja: Tübingen (Njemačka), 15. – 23. travnja 2016.  
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: info@sources2.de 

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više

Sofia Film Meetings

Mjesto i vrijeme održavanja: Sofia (Bugarska), 17. – 20. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni na Sofia Film Meetingsu. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više.

 East Doc Platform

Mjesto i vrijeme održavanja: Prag, 7. – 13. ožujka 2016.
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.

Namijenjen dugometražnim dokumentarnim projektima (od 52' naviše) iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East European Forum, Project Market ili Doc Tank. Sudionici će također biti u utrci za nagradu za najbolji projet u razvoju u iznosu od 7.500 eura, nagradu Češke televizije u uslugama u protuvrijednosti u 7.400 eura, odnosno ko-produkcijsku nagradu koju dodjeljuje HBO Europe Documentaries.
Saznaj više.

 BRITDOC: Good Pitch Europe i Impact Producers Lab

Mjesto i vrijeme održavanja: 13. – 16. siječnja 2016. u Finskoj; svibanj 2016. u Štokholmu
Rok za prijavu: 1. prosinca 2015.
Kontakt: nicole@britdoc.org 

Razvojni program namijenjen projektima dokumentarnog filma angažirane društvene, političke ili ekološke tematike.
Saznaj više.

 Fest Film Lab: Filmska legislativa i ugovori

Mjesto i vrijeme održavanja: London, 27. – 28. veljače 2016.
Rok za prijavu: 6. prosinca (popust na prijavu)
Kontakt: filmlab@fest.pt 

Radionica namijenjena razvoju vještina u području audiovizualnog zakonodavstva te sklapanju razvojnih, produkcijskih i eksploatacijskih ugovora. Program u trajanju od dva dana osmišljen je za maksimalno 25 polaznika, a njegov voditelj je Kami Naghdi, producent, odvjetnik i stručnjak na području audiovizualnog zakonodavstva. Kotizacija sa sudjelovanje iznosi 399 GBP, a oni koji se prijave prije 6. prosinca mogu ostvariti 30% popusta.
Saznaj više.

ZagrebDox PRO

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 22. – 26. veljače 2016.   
Rok za prijavu: 7. prosinca 2015. (produženi rok)
Kontakt: Ivan Tofing, ivan@zagrebdox.net, pro@zagrebdox.net 

ZagrebDox PRO je petodnevni program koji se odvija za vrijeme festivala ZagrebDox. Objedinjuje trodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se projekti predstavljaju javnosti, potencijalnim financijerima i distributerima te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tijekom radionice sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više.

 Međunarodni sajam Doc Outlook: Pitching du Réel, Rough Cut Lab, Docs in Progress

Mjesto i vrijeme održavanja: Nyon, Švicarska, 15. – 23. travnja 2016
Rok za prijavu: 15. prosinca 2015.
Kontakt: Gudula Meinzolt, gmeinzolt@visionsdureel.ch 

Međunarodni sajam Doc Outlook (DOCM) održava se za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala Vision du Réel u švicarskom Nyonu, a kroz svoja tri programa usmjeren je na poticanje razvoja i proizvodnje kreativnih dugometražnih dokumentarnih filmova. Pitching du Réel otvoren je projektima u poodmakloj fazi razvoja i barem osnovnom financijskom konstrukcijom, čiji redatelji imaju iskustvo režije kratkometražnih ili dugometražnih filmova. Rough Cut Lab je namijenjen timovima okupljenima oko prvih i drugih projekata, koji su u fazi produkcije – djelomično snimljeni i s barem 40 minuta montiranog materijala. Docs in Progress namijenjen je gotovo završenim projektima koji traže partnere za postprodukciju i potencijalne distributere.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.