Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2023. godine.

Tijekom ožujka 2023. i početkom travnja 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica snimanja s elementima VFX-a i CGI-a s Michalom Lukom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. - 24. ožujka 2023.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica namijenjena snimateljima, redateljima, filmskim studentima i svima onima koji se žele usmjeriti ka profesionalnoj snimateljskoj karijeri. Voditelj radionice je Michal Luka, direktor fotografije koji iza sebe ima suradnju s Netflixom, redateljem Abhayjem Choprom i Klaudiuszom Chrostowskijem. Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica režije koreografije i pokreta na filmu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. i 14. ožujka 2023.; London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica namijenjena koreografima, plesačima, glumcima, redateljima i snimateljima koji se interesiraju za ples i koreografiju na filmu. Radionicu vodi Francesca Jaynes, koreografkinja koja već 25 godina radi u filmskoj industriji, a tijekom karijere surađivala je s poznatim imenima kao što su Tim Burton, Steven Spielberg, Judi Dench, Sandra Bullock, Keira Knightley i mnogim drugima. Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (za prijave do 4. ožujka 325 GBP).
Saznaj više

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. rujna – 4. listopada 2023. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 Beldocs Industry Days 2023 
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2023., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2023.
Kontakt: info@beldocs.rs
Beldocs Pitching Forum platforma je za predstavljanje uvjerljivih i vizualno jakih dokumentarnih projekata u razvoju, produkciji ili postprodukciji. Projekti koji sudjeluju na Beldocsu u tijeku natjecat će se za novčanu nagradu Al Jazeere Balkans i brojne nagrade koje osiguravaju partneri Beldocsa – Međunarodni festival dokumentarnog filma u Solunu, Institut za dokumentarni film, Documentary Association of Europe, Pitch the Doc i drugi. Beldocs XR Academy je trodnevna edukacijska radionica za autore XR projekata (dokumentarnih, umjetničkih i/ili obrazovnih projekata) u ranoj fazi razvoja. Treći program jest Balkan Young Talents, o kojem će detalji biti objavljeni naknadno.
Saznaj više  

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja:
lipanj – prosinac 2023. i siječanj 2024., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 10. ožujka 2023. (za prijave s projektima); 20. travnja 2023. (za prijave bez projekta)
Kontakt: programcoordinator@mfi.gr, info@mfi.gr 
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više  

 Koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. lipnja 2023., Bruxelles (Belgija) 
Rok za prijavu: 13. ožujka 2023.
Kontakt: forum@briff.be
Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i međunarodnih producenata, a odvija se u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu. Događanje je podijeljeno u dva dijela kako bi se ispunili različiti ciljevi: 'The Gap Financing Sessions', specifično namijenjen europskim producentima koji traže belgijske partnere i koproducente, i 'UP: Up-and-coming Producers', posvećen mladim producentima s prvim ili drugim projektom u razvoju koji žele stvoriti mrežu potencijalnih partnera. Producenti odabranih projekata primit će pozivnicu koja uključuje: festivalsku akreditaciju, pokrivene troškove smještaja i povrat troškova putovanja.
Saznaj više  

 Animafest Scanner X  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. i 7. lipnja 2022., Zagreb 
Rok za prijavu: 21. ožujka 2023.
Kontakt: info@animafest.hr
Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na deveti Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner X 2023. Skup će se održati 6. - 7. lipnja 2023. u sklopu 33. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. Ovogodišnji glavni govornik i dobitnik Animafestove Nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije bit će istraživačica i nastavnica animacije Suzanne Buchan, jedna od najvažnijih svjetskih poznavalaca animacije. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više  

 Belgrade March Debut Workshop 2023
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. ožujka – 1. travnja 2023.; Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2023.
Kontakt: jovan.pantovic@martovski.rs, jovana.prababa@gmail.com
Martovski festival poziva na treće izdanje radionice za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, autora i producenata koji u svom dosadašnjem radu nisu realizirali dugometražni film.  Internacionalni tim stručnjak imat će za cilj razviti potencijal sedam odabranih filmskih projekata i pružiti podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata. Dva najbolja projekta bit će nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta. Stručnjaci koji će biti prisutni na radionici su producentica Jovana Nikolić, redateljica i producentica Andrijana Stojković i TV urednik Sari Volanen.
Saznaj više   

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. srpnja 2023., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom 5 dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23 – 27. listopada 2023., Jihlava (Češka), veljača 2023., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz
Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: SeriesLab 2023 & SeriesLab Talents 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: od rujna 2023. do početka 2024. godine
Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.
Kontakt: alice.presbitero@torinofilmlab.it 
Napredni trening namijenjen scenaristima, redateljima i producentima koji razvijaju inovativne projekte TV-serije. Tečaj traje pet mjeseci, uključujući i tri petodnevne rezidentalne radionice. U radionici će moći sudjelovati devet projekata, a najbolji među njima bit će nagrađen s 10 000 eura. 
Saznaj više

 Europski koproducijski sajam za videoigre 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja:  uvodni webinar (svibanj 2023., online), sastanci (lipanj – kolovoz 2023., online), koprodukcijski trening (rujan 2023., Strasbourg), koprodukcijski sajam (listopad 2023., online)
Rok za prijavu: 20. travnja 2023.
Kontakt: contact@spielfabrique.eu 
Europski koprodukcijski sajam za videoigre je program kojem je cilj poticati koprodukcijske projekte među nezavisnim proizvođačima videoigara u Europi. Poziv se odnosi na male nezavisne proizvođače videoigara s prototipom videoigre koji traže partnere koji će ih podržati u projektu - financijski ili u obliku stručnog savjetovanja, i male ili srednje nezavisne proizvođače videoigara koji traže projekt kojeg želi koproducirati. Sajam se sastoji od nekoliko glavnih događaja: uvodni webinar, online sastanci i match-making s kolegama iz gaming industrije, offline koprodukcijski trening i mentoriranje pitchinga u Strasbourgu kao priprema za online koprodukcijski sajam s profesionalcima iz europske gaming industrije u listopadu ove godine.
Europski koprodukcijski sajam za videoigre nastaje u organizaciji njemačko-francuskog programa za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique, a jedan od partnera programa je i Hrvatski audiovizualni centar. 
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.