Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2022. godine.

Tijekom listopada i početkom studenog 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 7. listopada 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 LIM 2023: radionica za niskobudžetne projekte (redatelji / scenaristi)  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – listopad 2022.
Rok za prijavu: 10. listopada 2022.
Kontakt: lim@legroupeouest.com
Radionica namijenjena razvoju projekata dugometražnih filmova s ograničenim budžetom. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji rade na svom prvom, drugom ili trećem dugometražnom filmu. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u dvije jednotjedne rezidencijalne radionice i jednu online radionicu. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 17. prosinca 2022., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 12. listopada 2022.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti ne smiju imati prodajnog agenta, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova i projekti dramskih serija (Co-Pro Series)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 22. veljače 2023., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu:  15. listopada 2022. (Co-Pro Series)
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava ili projekt dramske serije.
Saznaj više

 First Cut Lab RE-ACT 2022
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2022. – siječanj 2023.
Rok za prijavu: 15. listopada 2022.
Kontakt: julie.marnay@firstcutlab.eumatthieu.darras@firstcutlab.eu 
First Cut Lab RE-ACT višemjesečni je program namijenjen 4 sudionika čiji su igrani ili dokumentarni filmovi u fazi postprodukcije. Odabrani timovi (redatelj, producent i montažer) na ovom će programu dobiti mentorstvo, kreativno okruženje i priliku da svoj projekt sagledaju iz druge perspektive, a mentori će biti dodijeljeni timovima tako da oni odgovaraju tematici i stilu filma.
Saznaj više

 Euro Connection 2023.
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. siječnja i 1. veljače 2023., Clermont-Ferrand (Francuska)
Rok za prijavu: 20. listopada 2022.
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr
Euro Connection je europski koprodukcijski forum kratkog filma koji se svake godine odvija za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu, u čijem je fokusu isključivo kratkometražna forma. Ove godine u programu će sudjelovati 14 odabranih projekata. Producenti projekata imat će priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu i predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima i individualnim konzultacijama. Organizator izabranim producentima omogućuje smještaj, akreditaciju za filmski sajam u Clermont-Ferrandu te djelomičnu refundaciju putnih troškova.
Saznaj više

 Kino klub Sisak: radionica Korak do filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad i studeni 2022., Sisak 
Rok za prijavu: 25. listopada 2022.
Kontakt: kino.klub.sisak2013@gmail.com 
Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu „Korak do filma“ namijenjenu učenicima srednjih škola. Polaznici će u razdoblju od studenog do prosinca Centru kreativne industrije Sisak te vanjskim lokacijama grada Siska učiti o osnovama filma, pisanju scenarija, razradi ideje, osnovama snimanja filmskog materijala, zatim o montaži slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a bit će poslani i na brojne filmske festivale.
Prva radionica održat će se 14. studenog u prostorijama Kino kluba Sisak, a prijavnica je dostupna ovdje.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 16. svibnja 2023., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 30. listopada 2022.
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Rotterdam Lab: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: točni datumi TBA (za vrijeme IFFR Pro Days-a),  2023., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 31. listopada 2022.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr
Rotterdam Lab je radionica namijenjena producentima u usponu, a glavni joj je cilj omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. Na radionici svake godine sudjeluje 70ak producenata koji se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora. 
Pravo prijave imaju producenti koji imaju vlastitu produkcijsku tvrtku ili producenti zaposleni u produkcijskoj tvrtki, a koji su producirali najmanje dva kratkometražna filma i trenutno pripremaju dugometražni film s koprodukcijskim potencijalom. Prijaviti se mogu svi zainteresirani producenti koji zadovoljavaju navedene uvjete slanjem dokumentacije na hrvatskom i engleskom jeziku (životopis i filmografija, osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki, motivacijsko pismo) na mail adresu: proizvodnja@havc.hr.
Sudionike Rotterdam Laba odabire Rotterdam Lab u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Odabranom sudioniku bit će pokrivena  kotizacija za sudjelovanje u programu. 
Saznaj više

 Diorama Film Bazaar Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 3. prosinca 2022.
Rok za prijavu: 7. studenoga 2022. (redovni rok), 27. studenoga 2022. (produženi rok)
Kontakt: bazaar@diorama.in
Koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. 
Saznaj više

 FIPADOC International Pitches 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 28. siječnja 2023., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 10. studenog 2022.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 30. ožujka 2022., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 13. studenoga 2022.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – studeni 2023.
Rok za prijavu: 15. studenog 2022.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 CPH:FORUM 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21.– 23. ožujka 2023. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2022.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije.
Saznaj više

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 15. siječnja 2023., Riga (Latvija)
Rok za prijavu: 15. studenog 2022. (rok za asistente redatelja i izvršne producente), 20. studenog 2022. (rok za producente dugometražnog filma ili serije)
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Mogu se prijaviti i producenti i redatelji s projektom dugometražnog filma ili serije za razradu budžetiranja. Radionica okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja.
Saznaj više

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2023. (Ljubljana), travanj 2023. (online), kolovoz 2023. (Bratislava), studeni 2023. (online)
Rok za prijavu: 24. studenog 2022.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2023. održat će se online on site, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. 
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. siječanja 2023., New York (SAD)
Rok za prijavu: 31 studenog 2022. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.