Preskoči na glavni sadržaj

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu

Glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. Hrvatski audiovizualni centar poziva zainteresirane producente da se za sudjelovanje na Rotterdam Labu jave najkasnije do 31. listopada. 

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine, a riječ je radionici za producente u usponu. Točni datumi održavanja Rotterdam Laba u 2023. godini još nisu potvrđeni, no naredno izdanje odvijat će se za vrijeme industrijskog djela Filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR Pro Days) koje se održava od 27. siječnja do 3. veljače 2023. godine.

Na radionici svake godine sudjeluje 70ak producenata koji se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora.

Rotterdam Lab nudi raznolik program koji uključuje neka osnovna znanja o produciranju filmova, no i nove informacije o razvoju i promjenama u industriji.

Pravo prijave imaju producenti koji imaju vlastitu produkcijsku tvrtku ili producenti zaposleni u produkcijskoj tvrtki (produkcijska tvrtka - fizička ili pravna osoba registrirana za proizvodnju audiovizualnih djela upisana u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj, upisana u očevidnik producenata Hrvatskog audiovizualnog centra)

– koji su producirali najmanje dva kratkometražna filma
– trenutno pripremaju dugometražni film s koprodukcijskim potencijalom

 Hrvatski audiovizualni centar poziva zainteresirane producente koji zadovoljavaju navedene uvjete da najkasnije do 31.listopada 2022. pošalju:  

1. životopis i filmografiju
2. osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki
3. motivacijsko pismo

Sva dokumentacija mora biti poslana na hrvatskom i engleskom jeziku na mail adresu: proizvodnja@havc.hr.

Rotterdam Lab sudionike bira u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Pri izboru, posebna se pozornost posvećuje tome da razina iskustva i znanja sudionika bude podjednaka.

Odabranom sudioniku bit će pokrivena kotizacija za sudjelovanje u programu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.