Preskoči na glavni sadržaj

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu

Glavni cilj radionice je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje. 

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine. Riječ je radionici za producente u usponu. Naredno izdanje održat će se  online od  24. do 28. siječnja i uživo od 31. siječnja do 2. veljače 2022. godine. 

70tak  producenata prisustvuje svake godine Rotterdam Labu na kojem se usavršavaju kroz radionice, pitching, otvorene diskusije, individualno savjetovanje, panele i prezentacije  koje vode stručnjaci iz raznih područja audiovizualnog sektora.

Rotterdam Lab nudi raznolik program koji uključuje neka osnovna znanja o produciranju filmova, no i nove informacije o razvoju i promjenama u industriji.

Pravo prijave imaju producenti koji imaju vlastitu produkcijsku tvrtku ili producenti zaposleni u produkcijskoj tvrtki  (produkcijska tvrtka - fizička ili pravna osoba registrirana za proizvodnju audiovizualnih djela upisana u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj). 

– koji su producirali najmanje jedan ili dva kratkometražna filma, ne više od dva dugometražna filma
– u narednom periodu planiraju koproducirati dugometražni film

Hrvatski audiovizualni centar poziva zainteresirane producente koji zadovoljavaju navedene uvjete da najkasnije do 8. studenog 2021. pošalju: 

1. životopis i filmografiju
3. osnovne informacije o produkcijskoj tvrtki 
3. motivacijsko pismo 

Sva dokumentacija mora biti poslana na hrvatskom i engleskom jeziku na mail adresu: proizvodnja@havc.hr

Sudionike Rotterdam Laba odabire Rotterdam Lab u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
Pri izboru sudionika posebna pozornost se posvećuje tome da razina iskustva i znanja sudionika bude podjednaka. Odabranom sudioniku bit će pokrivena  kotizacija za sudjelovanje u programu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.