Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2023.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2023. godine. 

Tijekom kolovoza i početkom srpnja 2023. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica filmske režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. rujna 2023., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica osmišljena je za 25 sudionika a usmjerena je na širok spektar tema vezanih uz režiju i cijeli proces nastajanja filma, čiji je voditelj redatelj Peter Webber (Djevojka s bisernom naušnicom, TV serija Dva metra pod zemljom, dokumentarni film Ten Billion i dr.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. kolovoza – 1. rujna 2023. (početna i napredna filmska radionica), Zagreb; 28. kolovoza – 1. rujna 2023. (početna i napredna filmska radionica, majstorska filmska radionica glume pred kamerom), Rijeka 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. 
Saznaj više

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. rujna – 4. listopada 2023. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do kraja kolovoza
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 IDFA Forum 2023.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. - 15. studenog 2023., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2023.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više
                                                                               
 Liburnia Film Festival: Rough Cut  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 26. kolovoza 2023., Opatija; zima 2023, Rijeka
Rok za prijavu: 6. kolovoza 2023.
Kontakt: info@liburniafilmfestival.com 
Udruga Liburnia film festival otvorila je poziv za LFF Rough Cut, program za dokumentarne projekte iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) u rough cut fazi. Program je namijenjen redateljima, montažerima i producentima čiji se filmski projekti nalaze u fazi u kojoj im je potrebna stručna podrška, savjetovanje, inspiracija, praćenje te feedback stručnjaka i kolega. Mentorice LFF Rough Cuta renomirane su montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska).
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 14. svibnja 2024., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 13. kolovoza 2023. (rani rok), 17. rujna 2023. (redovni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 29. listopada 2023., Madrid (Španjolska)
Rok za prijavu: 13. kolovoza 2023.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 EAVE: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 14. ožujka 2024., Luxembourg (Luksemburg); lipanj 2024.; listopad 2023., Karlskrona (Švedska)
Rok za prijavu: 21. kolovoza 2023.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-70 urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata i drugih profesionalaca.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress    
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 10. studenog 2023., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 23. kolovoza 2023. (Work in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de, pitch@connecting-cottbus.de, wip@connecting-cottbus.de 
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 APostLab mentorski program za usavršavanje postprodukcijskih vještina 2023.  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2023. – lipanj 2024. 
Rok za prijavu: 27. kolovoza 2023.
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr, info@apostlab.com
Svrha programa je pružiti osmomjesečnu obuku supervizorima postprodukcije, koordinatorima, producentima i profesionalcima koji se bave finalizacijom projekata. Mogu se prijaviti i alumni prethodnih godišnjih radionica. Program nudi mjesečne individualne sesije u kombinaciji s grupnim sesijama tijekom cijele godine, a osmišljen je za unaprjeđivanje vještina sudionika kako bi oni postali kompetentniji u upravljanju projektima i profesionalnom djelovanju, te kako bi im pomogao učiniti sljedeći korak u karijeri. APostLab mentorski program nadopunjuje se s APostLabovom šestodnevnom godišnjom radionicom pružajući opsežnu podršku polaznicima programa u njihovu svakodnevnom radu, ali i u njihovu osobnom profesionalnom razvoju. Glavni mentori programa su supervizori postprodukcije Niko Remus (Njemačka) i Neeltje van der Heijden (Nizozemska).
Saznaj više

 Split Script 2023. 
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2023., Split 
Rok za prijavu: 27. kolovoza 2023. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija otvorila je prijave za radionicu Split Script 2022. s Razvanom Radulescuom i Melissom De Raaf. Poziv je otvoren za kratkometražne i dugometražne igrane filmove. Broj projekata koji će sudjelovati ovisi i o količini kvalitetnih prijava. Radionica ima dvije kategorije, početničku i profesionalnu. Radionica se plaća, a Potpora koju plaća prijavitelj projekta pokriva troškove hotelskog smještaja polaznika rezidencijalne radionice u Splitu, šestodnevnog mentorskog rada na scenarijima igranog filma (grupne i individualne konzultacije), te jedan follow up po dogovoru s mentorom (online grupne konzultacije po završetku radionice).
Saznaj više  https://metonimijasplit.wixsite.com/metonymy/open-call 

 Berlinale Talents 2024  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 25. veljače 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 4. rujna 2023.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja:
listopad 2023. –  veljača 2024., Zagreb
Rok za prijavu: 10. rujna 2023.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji. Redovni predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Ana Hušman, Vanja Jambrović, Luka Gamulin, Matija Santro, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić i Nebojša Slijepčević, te gostujući međunarodni predavači. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.