Preskoči na glavni sadržaj

APostLab: otvorene prijave za mentorski program

APostLab mentorski program je komplementarni program APostLab godišnjoj radionici koja se odvija u Ljubljani od 26. do 31. listopada. Mentorski program, pak, traje od studenog 2023. do lipnja 2024., a održava se online. Svrha programa je obuku pružiti supervizorima postprodukcije, koordinatorima, producentima i profesionalcima koji se bave finalizacijom projekata. Rok za prijavu je nedjelja, 27. kolovoza 2023., u ponoć.

Zahvaljujući sve većoj potražnji za postprodukcijskim menadžmentom, supervizori imaju ključnu ulogu u uspješnom finalnom upravljanju projektima. Svrha programa je pružiti osmomjesečnu obuku supervizorima postprodukcije, koordinatorima, producentima i profesionalcima koji se bave finalizacijom projekata. Mogu se prijaviti i alumni prethodnih godišnjih radionica.

Program nudi mjesečne individualne sesije u kombinaciji s grupnim sesijama tijekom cijele godine, a osmišljen je za unaprjeđivanje vještina sudionika kako bi oni postali kompetentniji u upravljanju projektima i profesionalnom djelovanju, te kako bi im pomogao učiniti sljedeći korak u karijeri.

APostLab mentorski program nadopunjuje se s APostLabovom šestodnevnom godišnjom radionicom pružajući opsežnu podršku polaznicima programa u njihovu svakodnevnom radu, ali i u njihovu osobnom profesionalnom razvoju. Glavni mentori programa su supervizori postprodukcije Niko Remus (Njemačka) i Neeltje van der Heijden (Nizozemska).

 Sadržaj  

Program je prilagođen početnoj razini svakog od polaznika. Mentorske sesije bavit će se širokim rasponom tema u postprodukcijskom menadžmentu i fokusirati na ključne profesionalne vještine, ovisno o osobnim preferencijama i potrebama. Moguće teme na mentorskom programu:

 • Freelanceri u filmskoj zajednici
 • Kako upravljati i pružati podršku tehničkim i kreativnim procesima
 • Određivanje budžeta i troškova u ranoj fazi projekta
 • Povezivanje radnih procesa s budžetom i rasporedom aktivnosti
 • Razumijevanje mjerljivih rezultata i kako o njima pregovarati prije potpisivanja ugovora
 • Razumijevanje učinka financiranja na postprodukciju
 • Pronalaženje supervizora i definiranje njegova opisa posla unutar strukture određenog projekta
 • Razumijevanje uloge supervizora postprodukcije u projektima s mnogo vizualnih efekata i podjela na zadatke VFX supervizora
 • Izgradnja mreže freelancera i prodavača kako bi se zadovoljile potrebe svakog pojedinačnog projekta 
 • Kreiranje budžeta projekta i budžetiranje vlastita vremena

Tijekom osmomjesečnog profesionalnog usavršavanja, APostLab mentorski program sudionicima kontinuirano pruža povratne informacije i nudi aktivnosti, a osmišljen je kao daljnja podrška i profesionalno usmjeravanje. Sastanci s mentorima i grupne sesije odvijaju se online, na engleskom jeziku.

Sesije će se održavati od studenog 2023. do lipnja 2024. O vremenu i datumu sastanaka odlučuju mentori i polaznici zajedno.

 Tko se može prijaviti?  

Program je otvoren za najviše 4 polaznika, prvenstveno za supervizore postprodukcije i koordinatore koji rade samostalno ili u studiju za postprodukciju, te producente i druge profesionalce koji se općenito bave postprodukcijom.

Svi kandidati trebaju biti uključeni u rad na dugometražnom filmu ili seriji (igranom ili dokumentarnom) tijekom cijelog trajanja programa.

APostLab mentorski program je komplementarni program APostLab godišnjoj radionici. Polaznici mentorskog programa također mogu sudjelovati na sljedećoj godišnjoj radionici za koju se ne moraju posebno prijavljivati. 

Da biste se prijavili na APostLabov mentorski program, ispunite prijavnicu i pridružite: 

 • fotografiju
 • kratki profil
 • CV/životopis
 • motivacijsko pismo

 ROK ZA PRIJAVU:  

Nedjelja, 27. kolovoza 2023, u ponoć (CET). Prijaviti se možete OVDJE.

APostLabov tim pregledat će prijave, a kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani na razgovor. Konačni odabir kandidata bit će objavljeni ubrzo nakon toga.

APostLab mentorski program podupire potprogram MEDIA programa Kreativna Europa.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.