Preskoči na glavni sadržaj

Radi Šerbedžiji u Parizu dodijeljeno počasno priznanje SEE Actor 2015

Na otvorenju petog Festivala jugoistočnoeuropskog filma SEE u Parizu Radi Šerbedžiji dodijeljena je počasna nagrada. Riječ je o filmskom festivalu koji se održava do 16. travnja 2015. godine u francuskoj prijestolnici, a u sklopu kojega će se prikazati i pet domaćih ostvarenja. 

Odluku o dodjeli ovog priznanja Šerbedžiji, jednoglasno je donio Umjetnički savjet festivala, a nagrada mu je uručena na ceremoniji otvaranja Festivala, 12. travnja u prestižnom Theatre La Palace.

Na festivalu će se prikazati i niz hrvatskih autorskih i koprodukcijskih filmova: dugometražni film Most na kraju svijeta Branka Ištvančića te manjinske hrvatske koprodukcije Inferno Vinka MöderndorferaDječaci iz Ulice Marksa i Engelsa redatelja Nikole Vukčevića, Sudilište Stephana Komandareva, te kratkometražni I Love Yu Irene Škorić i slovensko-hrvatska koprodukcija The Runner Petera Cerovšeka, Nataše Čiča i Tome Zidića.

Festival jugoistočnoeuropskog filma SEE u Parizu osnovan je 2011. godine, a prikazuje filmove iz Makedonije, Turske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Bugarske, Albanije, Grčke te Bosne i Hercegovine.

Detalje o festivalu potražite ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.