Preskoči na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Kvalitetne TV serije' Sanje Kovačević u KIC-u

Promocija strukovne knjige-udžbenika 'Kvalitetne TV serije' autorice Sanje Kovačević održat će se u srijedu, 29. ožujka u 20 sati u Kulturno informativnom centru (KIC), Preradovićeva 5 u Zagrebu. Riječ je o prvoj knjizi na hrvatskom i južnoslavenskim jezicima koja se bavi suvremenom produkcijom televizijske serije. 

Na promociji će, uz autoricu Sanju Kovačević, govoriti profesor i recenzent knjige Hrvoje Turković, Dario Vince, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata, Zrinka Pavlić, kritičarka te urednik Kruno Lokotar.

"Pristup autorice je lucidno interpretacijski kompleksan: podjednako razmatra dramaturške složenosti izabranih serija, njihova psihološka i sociološka utemeljenja, kao i osobite povijesno-produkcijske uvjete njihove pojave, sustave rada na njima, recepcijske kontekste. Knjiga joj je pisana istraživački temeljito, upućeno u široku relevantnu literaturu, širok spektar serija i očito vlastito djelatno iskustvo; puna je informacija o konkretnim okolnostima nastanka serija, suptilnih interpretacijskih analiza, a sve to dano čitkim i protočnim stilom, koji i očitu akribiju autorice čini intrigantnom." (Hrvoje Turković).

Sanja Kovačević je diplomirala dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao glavni scenarist radila je na dramskoj seriji Dobre namjere, scenaristica na humorističkim serijama, te kao kreativna producentica. Napisala je niz otkupljenih scenarija za dramske TV serijale, filmske scenarije i TV film. Autorica je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povremeno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedna je od osnivača Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.