Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Koke Igora Jelinovića nagrađen na Sofia Meetings platformi 

Debitantski dugometražni igrani film Koke redatelja i scenarista Igora Jelinovića i producentice Ree Rajčić (Eclectica) prethodnog je vikenda predstavljen na industrijskoj platformi i koprodukcijskom marketu Sofia Meetings održanom tijekom šesnaestog izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. Osim toga, na samom festivalu, hrvatska manjinska koprodukcija Teret, osvojila je posebno priznanje žirija. 

Projekt Koke prezentiran je u sklopu First Films First intenzivnog programa Goethe instituta za razvoj debitantskih igranih filmova talentiranih autora. Tijekom prošle godine projekt se razvijao na više modula - u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Cluju (Cluj-Napoca) u Rumunjskoj, u makedonskoj Bitoli u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Braća Manaki, u Beogradu u sklopu Autorskog filmskog festivala, a jednogodišnji razvojni put zaokružen je javnim pitchingom na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.

Nagrada za najbolji pitch sudionika First Films First programa dodijeljena je od strane Go East filmskog festivala u njemačkom Wiesbadenu, a uključuje automatski poziv redatelju i producentici na Go East Talent Lab koji će se održati sredinom travnja i gdje će se projekt predstaviti producentima, televizijama, sales agentima i predstavnicima međunarodnih filmskih fondova.

Koke je arthouse komedija u nastanku. Priča je to o živopisnoj maminoj sestri zvanoj Koke, surovoj borbi za obiteljsko naslijeđe i gorko smiješnim obiteljskim mukama jedne suvremene splitske obitelji. 

Industrijska platfoma Sofia Meetings održava se u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, čije je 23. izdanje trajalo od 13. do 17. ožujka. Dugometražni igrani film Teret redatelja i scenarista Ognjena Glavonića, koji je nastao u srpsko-francusko-hrvatsko-iransko-katarska koprodukciji (hrvatska koproducentica je Ankica Jurić Tilić, Kinorama), na festivalu je dobio Posebno priznanje žirija natjecateljskog programa posvećenom filmovima s Balkana. Više o samom festivalu možete pronaći na službenoj stranici

Naslovna fotografija: Producentica Rea Rajčić, redatelj i scenarist Igor Jelinović, direktorica programa Go East Talent Lab

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.