Preskoči na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji

Deset hrvatskih naslova bit će prikazano na 22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji koji se od 7. do 18. ožujka održava u glavnom gradu Bugarske.

Kratki izlet, dugometražni igrani prvijenac Igora Bezinovića i dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala prošle godine, prikazat će se u Balkanskoj natjecateljskoj sekciji kao i Catalina Denijela Hasanovića (hrvatski koproducent je Irena Marković, Focus media), Ivan Janeza Burgera (hrvatski koproducent je Boris T. Matić, Propeler Film) i Muškarci ne plaču Alena Drljevića (hrvatski koproducent je Smiljan Tolj, Produkcija Živa). U Međunarodnoj natjecateljskoj sekciji dokumentarnih filmova prikazat će se Slatko od ništa Borisa Mitića (hrvatski koproducent je Boris Mitić, Anti Apsurd), dok će u programu Novi bugarski dugometražni filmovi gledatelji imati priliku vidjeti Roumenu Zornitse Sophia (hrvatski koproducent je Irena Marković, Focus media). U sekciju Best Festival Shorts selektirani su kratkometražni igrani filmovi: Kontraofenziva Jakova Nole, Mliječni zub Saše Bana, Cvijeće Judite Gamulin i Čistačica Matije Vukušića.

Međunarodni filmski festival u Sofiji najveće je događanje ove vrste u Bugarskoj. Održava se od 1997. godine, a svake godine privuče više od 85 000 posjetitelja. Cilj je ovog Festivala predstaviti domaćim gledateljima najbolje nove naslove svjetskih kinematografija, jednako kao i međunarodnoj publici najbolje filmove bugarske te regionalne produkcije. U sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji održava se i koprodukciji market na kojem sudjeluje više od 300 profesionalaca iz cijeloga svijeta. Radi se također i o jedinom bugarskom filmskom festivalu koji je priznat od strane FIAPF-e i FIPRESCI-ja.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Kratki izlet

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.